Features

CES 2019: Nye teknologier, du kan se frem til

Nyt år, nye gadgets. I starten af januar åbnes dørene til CES 2019. iNPUT er til stede og her kan du læse om nogle af de nyheder, vi forventer at se.

Julefreden har efterhånden sænket sig over det ganske land, men allerede i starten af januar går det løs igen, når verdens største messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show, CES, løber af stabelen i Las Vegas, USA. Showet foregår mellem den 8. og 11 januar, men allerede to dage tidligere oplever vi de første presse-events og keynotes. Og iNPUT er naturligvis til stede i Las Vegas, så vi kan rapportere om alle nyhederne.

Sidste år fik vi i demonstration af den allerførste skærm-integrerede fingeraftrykssensor på netop CES. Ligesom Samsung blærede sig med sin imponerende 146-tommer store MicroLED-skærm, The Wall, og LG viste en prototype på et 65-tommer stort foldbart tv. Du kan læse om ti fede produkter fra sidste års messe her – og her er så 5 absurde gadgets fra CES 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er naturligvis årets messe, der er mest interessant, og vi har rystet rygtetræerne grundigt for at få en lille ide om, hvad du kan se frem til. Her er et bud på, hvad vi sandsynligvis får at se på CES 2019.

Smartphones: 5G og foldetelefoner

Samsungs Infinity Flex-display.

Telefoner fylder sjældent meget på CES, da Mobile World Congress afvikles allerede i slutningen af februar måned. Men flere producenter bruger CES til at give os et smugkig på, hvad der er i vente senere på året.

Samsung har allerede givet et smugkig på sin foldbare telefon, men mon ikke de har lidt flere informationer med til Las Vegas i januar? Og apropos foldbare telefoner, så har LG haft rigtig travlt med at få ejerskab på navne som Flex, Foldi og Duplus – tænker du det samme som os?

5G-netværket er (forhåbentlig) lige om hjørnet og nu begynder de første kompatible telefoner så småt at dukke op. OnePlus fortalte allerede i starten af december at de bliver blandt de første til at udnytte Qualcomms helt nye 5G-kompatible Snapdragon 855-processor. OnePlus vil lave den nye telefon i samarbejde med det engelske teleselskab EE, der vil lancere sit 5G-netværk i løbet af 2019.

Der går også hårdnakkede rygter om, at Sony vil lancere sin nye Xperia-model på CES.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fladskærme: 8K

Selv om de færreste af os endnu helt har adopteret 4K, så er tv-producenterne allerede langt videre. 8K var allerede på hylderne under IFA-messen i Berlin i august måned og der kommer endnu flere på CES 2019, hvor rygterne siger at både Sony og LG er klar til at lancere kundeklare modeller (tidligere er der vist prototyper, red.). 

LG kan forhåbentlig også give os en demo af deres imponerende 102-tommer 4K-projektor, der bare skal bruge 18 centimeter for at skyde billedet op på væggen.

Billede: LG

4K er naturligvis stadig aktuelt. LG har allerede fortalt en smule om deres 2019 Ultra HD-modeller, der får højere frame rates og en spritny α9-processor – og Samsung forventes også at udvide sin QLED-palette af fladskærme, der er koreanernes alternativ til OLED-teknologien.

Wearables

Wearables er stadig et område i rivende udvikling. Det vælter frem med ure og selv om Google Glasses blev skudt ned, så lader det til at ingen rigtigt har opgivet tanken om et sæt intelligente briller. Spørgsmålet er, at vi får nye, spændende wearables-løsninger at se på CES? 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Garmin lancerede sin Fenix 5 på CES sidste år, så der er en rimelig chance for, at Fenix 6 kommer i år.

Hi-fi – tal til mig

Det lader til at fjernbetjeningen lider en langsom død, efterhånden som de intelligente assistenter flytter ind i vores elektronik. Ikke mindst i vores højttalere. Qualcomm – dem med Android-processorne – præsenterede i oktober en helt ny Smart Headset-platform og jeg vil næsten vædde på, at vi får adskillige Qualcomm-baserede intelligente hovedtelefoner at se på CES 2019.

På den mere usikre bane, går der rygter om, at Spotify vil ind på markedet for stemmestyring. 

Biler – underholdning til selvkørende biler

Efterhånden som biler bliver mere ”intelligente” fylder de mere og mere på messer for forbrugerelektronik og CES 2019 bliver ikke anderledes. Blandt andet forventes Nissan at vise sin nye Leaf E-Plus, der ikke nåede at blive klar til Los Angeles Auto Show. 

Det umage par Disney og Audi planlægger at vise os et underholdningssystem til selvkørende biler – noget skal vi jo give os til, når vi ikke skal holde øjnene på vejen.

Back to top button