×
Gadgets

Her er Chevrolets Tesla-dræber

Det er ikke “kun” gadgets, der bliver vist frem på CES-messen i Las Vegas i disse dage. Amerikanske GM benyttede anledningen til at præsentere sin nye “Tesla-dræber” – en elbil med en rækkevidde på mere end 300 kilometer til en snas mere end en tredjedel af prisen for en Tesla.

Chevrolet Bolt er den første komplet elektriske bil, ud over Tesla, der bryder den magiske grænse på 200 mil (321 kilometer, red.). Samtidig bliver den prissat til 30.000 dollars, hvor den billigste og mest skrabede Tesla koster mere end 70.000 dollars. Og Chevrolet har opnået det uden at fylde bagsædet med batterier; der er rigeligt plads til både fire personer og kufferter i bagagerummet.

Bolt er tænkt som flagskib for Chevrolet, så bilen er spækket med legetøj og udstyr; den kan advare om genstande i blinde vinkler, den klarer selv parallelparkeringen og advarer, hvis du skifter vejbane under kørslen. Bakspejlet viser billeder fra to bagudvendte kameraer. Bolt kan genkende forskellige nøgler, så bilens indstillinger tilpasser sig chaufføren.

Alt betjening af elektronikken klares via en 10,2 tommer trykfølsom skærm, der er udstyret med mobilt internet via 4G. At dømme fra ovenstående video har bilen også indbygget CarPlay, der smelter iPhone sammen med bilen. Til det formål er der en Bluetooth-forbindelse.

Chevrolet Bolt rammer markedet “i slutningen af året”. Det vides ikke om og hvornår den kommer til Danmark – eller hvad prisen herhjemme bliver. Men et gæt er omkring 600.000 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.