fbpx

 

 

 

 

Features

6 ting du skal vide om iPhone XS og iPhone XS Max

Læs med her inden du forudbestiller en af de nye iPhone XS-modeller.

Går du og overvejer at slagte sparegrisen for at investere i Apples seneste iPhone-modeller, der blev lanceret onsdag aften? Så læs videre nedenfor, hvor vi har samlet seks væsentlige informationer, der kan hjælpe dig med din beslutning.

Generelt er iPhone XS og iPhone XS Max naturligvis forbedret på alle punkter i forhold til sidste års iPhone X og iPhone 8/8 Plus; videooptagelser er nu i stereo, Face ID er hurtigere, stereolyden fra de indbyggede højttalere er “bredere” og det er angiveligt op til 30 procent hurtigere at starte apps, takket være iOS 12. Til gengæld får du også lov til at betale for fornøjelsen, den billigste XS-model matcher prisen fra sidste års dyreste model; har du behov for større skærm eller mere end 64 gigabyte lagerplads, så må du til lommerne. Derfor er det ekstra vigtigt, at du træffer beslutninger på det rette grundlag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi er – som det første danske medie – klar med anmeldelser af både iPhone XS, iPhone XS Max og Apple Watch Series 4 på tirsdag.

 

1. Bortset fra størrelsen er de identiske

Lige siden Apple introducerede Plus-modellen (der nu hedder Max), har der været forskelle i features på dem og den ”normale” udgave. For eksempel var det i starten udelukkende Plus-modellen, der kunne tage billeder med bokeh-effekt. Men sådan er det ikke denne gang – bortset fra skærmstørrelsen er iPhone XS og iPhone XS Max fuldstændig identiske.

De har samme processor, samme kamerasystem, samme tilslutninger, samme lagerstørrelser. Ja, okay, batteriet i XS Max er større. Men det egentlige spørgsmål er, hvilken størrelse skærm, du vil have.

 

Artiklen fortsætter efter annoncen
iPhone XS A12 Bionic

2. Den nye A12-processor er pænt kraftig

Apples nye A12 Bionioc-processor er den første smartphone-processor, der er produceret med 7-nanometer-teknologi; og det giver plads til endnu flere muskler i processoren. Huaweis kommende Mate 20 Pro har Kirin 980-chipsæt er også produceret på 7nm-teknologi, men den lanceres først 16. oktober. De øvrige top-processorer på markedet er produceret på 10nm-teknologi.

A12 har seks kerner, der er både hurtigere og mere energieffektiv end forgængerne. Den såkaldte Neural Engine i A12 er ligeledes opdateret, så den kan udføre brutale 5 trillioner beregninger per sekund – forgængeren A11 fra sidste år kunne ”kun” udføre 600 milliarder – det giver ekstra saft til både Augmented Reality og maskinlæring.

 

3. Dybdeskarpheden kan efterjusteres

Apropos processoren, så gør de ekstra muskler fra A12 bokeh-funktionen endnu mere avanceret. Det er nemlig muligt at efterjustere dybdeskarpheden efter at billedet er taget. Det er første gang for Apple, men Samsung indførte allerede muligheden på Galaxy S9 i foråret.

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+

I det hele taget er der blevet lavet forbedringer på hele kamerasystemet, der har fået bedre sensorer med større pixels, forbedret True Tone-blitz og teknologien Smart HDR, der skyder flere udgaver af billedet og kombinerer dem til det bedst mulige, så der kommer flere detaljer i lyse områder og i skygger.

 

4. iPhone XS-serien kan (måske) bruge to SIM-kort

Apple har godt nok gjort det muligt at bruge to SIM-kort med de nye iPhone XS-modeller, men det er på betingelse a, at det ene af kortene er et eSIM-kort. Der er stadig kun plads til et enkelt fysisk SIM-kort i telefonerne. Herhjemme er det kun teleselskabet 3, der har eSIM på menuen – og det er i skrivende stund kun tilgængeligt til Apple Watch. Vi har dog hørt en lille fugl synge om, at der muligvis allerede kommer eSIM til telefoner inden december – og i så fald kan du kombinere et 3-eSIM med et fysisk SIM-kort fra enhver anden teleudbyder.

 

5. Op til 512 gigabyte lagerplads

A12-processoren har hurtigere en hurtigere controller, der gør det muligt for Apple at udruste topmodellerne af iPhone XS’erne med hele 512 gigabyte lagerplads. Hidtil har det ”kun” været muligt at proppe 256 gigabyte ind i iPhone. I betragtning af, at Apple stadig ikke har gjort det muligt at oplade lagerpladsen via for eksempel microSD-kort, kan 512GB-udgaven være en god investering, hvis du skyder meget video.

 

6. Telefonerne er vandtætte

Nej, de er ikke bare “stænk- og støvtætte” ligesom de forrige modeller, de er reelt vandtætte, så du kan lade dem ligge på 2 meters vand i op til en halv time. Ikke at vi anbefaler det – går noget galt er det ikke en billig telefon at udskifte. Apple anbefaler det bestemt heller ikke, og ikke engang deres egen AppleCare+ forsikring dækker, hvis iPhone er blevet druknet. Når det er sagt, så har XS’erne har en såkaldt IP68 Certificering, hvilket er den højeste og bedste, der kan opnås.

Back to top button