Gadgets

7 ting du bør vide om Apple AirTags

Flere detaljer om Apple AirTags lækket. Nu mangler vi efterhånden bare at få at vide, hvornår Apples kommende Tile-konkurrent rent faktisk kommer i handelen …

Apple AirTags er en af verdens dårligst bevarede hemmeligheder. Rygterne om, at Apple vil lancere en Tile-lignende konkurrent, en lille rund ”Tag” der kan sættes fast på nøgler, tasker og andre personlige dimser, har cirkuleret længe. Og de seneste måneder er rygterne blevet bakket op af adskillige læk – primært fra Apples egen baghave, nemlig beta-udgaverne af iOS 13.

Der er lækket både illustrationer, skærmbilleder og intern kode om dimserne, der skal kunne findes via den nye Find-app, der blev lanceret sammen med iOS 13 torsdag. Vi har samlet både billeder og rygter herunder …

Apple har selv afsløret designet

Sådan da. En tidligere beta-udgave af iOS 13 indeholdt nemlig nedenstående illustration af en rund, hvid dims med et Apple-logo i midten. Dimsen har det interne navn B389 og det går igen adskillige steder i styresystemets kode – og i Find-appen. Tegningen nedenfor er naturligvis en illustrativ gengivelse, som sandsynligvis ikke afspejler det endelige design.

Apple Tags

 

Den er udstyret med ultra-wideband teknologi

Alle rygterne siger, at Apple AirTags er udstyret med den samme U1-chip som iPhone 11. Chippen benytter ultra-wideband, der leverer temmelig nøjagtige lokationsdata, så iPhone kan ledes så tæt på som få centimeter fra Tag’en, ligesom den kan fortælle om man skal lede til højre, venstre, oppe eller nede.

Kan også udsende lyd

Skulle man stadig have problemer med at finde sin Apple AirTags kan den angiveligt også tvinges til at udsende en lyd – ligesom det er tilfældet med de trådløse AirPods-hovedtelefoner.

Kobles automatisk til iCloud

En anden funktion, der er hentet hos AirPods, er muligheden for at koble Apple AirTags sammen med brugerens iCloud-konto, blot ved at placere Tag’en i nærheden af brugerens iPhone.

Får sin egen fane i Find

Helt nye skærmbilleder, som MacRumours har fået fingrene i, viser, at Apple AirTags får sin helt egen fane nederst i Find appen (i stedet for Mig-fanen som er der i den nuværende udgave af iOS 13). Her kan man også se, at ”B389” skal bruges til at holde styr på brugerens hverdagsting; nøgler, kufferter eller endda cykler.

Apple Tags
Foto fra MacRumours.

Vær venlig at levere dimsen tilbage

Ejere af Tag’en kan vælge at få en alarm, hvis de kommer for langt væk fra den ting, som Tag’en er monteret på. Det er specielt smart, hvis man har en taske eller kuffert med sig. Ligeledes kan man, hvis man markerer Tag’en som bortkommet i appen, få Tag’en til at give en notifikation om, at den skal leveres tilbage til sin retsmæssige ejer.

Den kommer måske i næste måned

Apple AirTags blev ikke, som ventet, præsenteret sammen med iPhone 11-modellerne i forrige uge. Nu spekuleres der i stedet i, at enheden bliver lanceret sammen med nye iPad Pro-modeller og den mytiske 16-tommer MacBook-computer ved et event i løbet af oktober.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.