×
Gadgets

7 ting du skal vide om Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold er både telefon og tablet på samme tid. Her er 7 ting, du skal vide om telefonen, der åbner en helt ny mobilkategori.

Det er hele otte år siden at Samsung fremviste sin første prototype på en foldbar telefon, men under Unpacked-eventet i aftes kunne koreanerne endelig afsløre det færdige produkt. Og sikke et produkt. Samsung Galaxy Fold er overvældende, den har hardware fra øverste hylde, den er både telefon og tablet på samme tid – og den kommer først til Danmark i starten af maj.

Det betyder, at du har et par måneder til at overveje, om du har lyst til at smide de knapt 18.000 kroner på disken, som telefonen sandsynligvis kommer til at koste herhjemme.

Her er 7 oplysninger, du kan bruge i dine overvejelser …

Den har to skærme, der arbejder sammen

Galaxy Fold åbnes som en bog. På fronten har telefonen en 4,6 tommer HD+ Super AMOLED-skærm, så telefonen kan bruges som en helt almindelig mobil. Men når den foldes ud, afsløres hovedskærmen; en 7,3 tommer stor AMOLED-skærm der kan foldes på midten. Og skærmene arbejder sammen. Er du i en bestemt app på frontskærmen, vil den automatisk være tilgængelig på den store skærm, når du åbner for telefonen. Og det er ikke bare Samsungs egne apps, der kan udnytte den store skærm. Samsung har samarbejdet med Google og Androids community-udviklere for at sikre, at brugernes favorit apps og tjenester – som Facebook, WhatsApp og YouTube – er tilgængelige på brugergrænsefladen til Galaxy Fold.

Galaxy Fold

Triple multitasking

Det store skærmareal kan udnyttes til at åbne hele tre apps på samme tid, uanset om du anset om du arbejder eller spiller. Forbereder du et filmmaraton? Rul gennem de nyeste film og serier, læs de seneste anmeldelser og inviter venner til at deltage i din maraton ved hjælp af træk-og-slip-trailere i en tekstbesked. Alt på en skærm. Du kan også skifte rundt mellem de tre apps, så vinduets størrelse ændres.

Den har hele seks kameraer

Uanset hvordan du holder eller folder enheden, er et kamera klar til at fange øjeblikket. Med seks linser – tre bag, to på indersiden og en på forsiden, har Galaxy Folds kamerasystem indbygget fleksibilitet. Derudover introduceres en ny type multitasking, hvor man har mulighed for at bruge andre apps, mens man har et videoopkald.

  • Cover-kamera: 10 megapixel, f/2.2
  • Bagside-kameraer: 16 megapixel f/2.2 Ultra-Wide, 12 megapixel,  f/1.5 vidvinkel, 12 megapixel f/2.4 telelinse
  • Front-kamera: 10 megapixel f/2.2 vidvinkel, 8 megapixel f/1.9 dybdekamera
https://youtu.be/7r_UgNcJtzQ

Den har hardware fra øverste hylde

Galaxy Fold er pakket med kraftig hardware. For at sikre at alt glider uproblematisk, selvom tre apps kører på samme tid, kommer Galaxy Fold med den seneste generations processer og 12 GB RAM med pc-lignende ydeevne. For at løse batterilevetiden har Samsung udrustet Galaxy Fold med hele to batterier, der tilsammen giver en ydelse på 4.380 mAh. 

Den kan oplade andre enheder trådløst

Ligesom de Galaxy S10-enheder, der blev lanceret under samme event, kan Galxy Fold også bruges til at oplade andre enheder trådløst– for eksempel trådlæse hovedtelefoner eller et smartwatch. Galaxy Fold kan også oplade sig selv og en anden enhed på samme tid via trådløs batteristyring, når den er tilsluttet en oplader, så du kan lade din anden oplader blive hjemme.

Galaxy Fold

Den er optimal til underholdning

Hovedskærmen er nærmest optimal til at se det seneste afsnit af Star Trek Discovery på farten. Den er stor og AMOLED-teknologien har evnerne til at vise både skarpe og dybe billeder. Derudover har Samsung arbejdet sammen med AKG og givet Galaxy Fold stereohøjttalere.

Galaxy Fold

Galaxy Fold kan tilpasses din smag

Telefonen kommer i fire forskellige farver, nemlig Space Silver, Cosmos Black, Martian Green og Astro Blue. Men ikke nok med det. Det specielle hængsel, der er blevet skabt til Galaxy Fold, er dækket af et “låg” der kan fås i forskellige farver, så du kan lave helt personlige farvekombinationer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.