×
Gadgets

7 ting du skal vide om Huawei Mate X

Kan Huawei Mate X foldbare hamle op mod Samsungs Galaxy Fold på papiret? Her er syv ting, vi synes du skal vide om Huaweis nye foldbare …

På mindre end en uge har to af verdens største mobilproducenter præsenteret hver sin smartphone med foldbar skærm. Onsdag havde Samsung sin Galaxy Fold med på scenen og i aftes kunne ærkerivalen Huawei så vise sin Huawei Mate X frem. Og kineserne er gået til makronerne med en helt anden tilgangsvinkel end Samsung, idet skærmen sidder udenpå telefonen. Hvor Galaxy Fold har tre skærme, har Mate X kun en enkelt – til gengæld har den skærm på både for- og bagside, når telefonen er slået sammen.

Mate X slår Galaxy Fold på flere områder; ikke alene er den tyndere, den har også 5G og så er den i øvrigt ikke helt så dyr. Men den er stadig sindsygt dyr.

Her er syv ting, vi synes du skal vide om Huaweis nye foldbare …

En skærm bliver til tre

Med Galaxy Fold valgte Samsung en mere traditionel tilgang med to skærme: En stor skærm i udfoldet tilstand og en almindelig skærm på fronten, når Fold er foldet sammen. Huawei, derimod, har valgt kun at give Mate X en enkelt skærm. Den bliver til gengæld til tre skærme, fordi Huaweis skærm folder modsat Galaxy Fold. Det betyder, at telefonen både har skærm på for- og bagside, når den er foldet sammen og en stor skærm, når den er udfoldet. Smart.

Ved at lægge skærmen på ydersiden, har Huawei i virkeligheden givet telefonen tre skærme.

Den 6,6 tommer store skærm på fronten er den, de fleste vil bruge, når der skal tjekkes mail og andre småopgaver. Den har en opløsning på 2480 x 1148 pixels og er indrammet af en tynd ramme.

På bagsiden har Mate X en tyndere 6,38 tommer skærm med en opløsning på 2480 x 892 pixels. En sort stribe til venstre huser tre kameraer og anden hardware.

Når du skal se Netflix, kan du folde enheden ud, så de to skærme bliver en til en stor 8 tommer skærm. Ud over at den er oplagt til underholdning, så åbner den for mulighed for at multitaske med flere vinduer.

Den er tyndere end du tror

Med en tykkelse på bare 5,4 millimeter er Huawei Mate X faktisk tyndere end iPad Pro, når den er foldet ud. Når den foldes sammen, bliver tykkelsen på 11 millimeter og der er ingen underlige udposninger, der stikker ud – den er helt flad på begge sider. Samsung har ikke frigivet data om Galaxy Folds dimensioner, men alle er enige om, at den er mere buttet.

Sammenklappet er Mate X bare 11 millimeter tynd.

 

Den har indbygget 5G

Med en pris på omkring 17.000 danske kroner er det en fordel, hvis den ikke skal skiftes ud inden for de første år. Mate X er fremtidssikret idet den er klar til 5G-netværket, når det en dag bliver aktiveret herhjemme. Kirin 980-processoreren er nemlig parret med Huaweis Balong 5000 5G-multimode chipset og telefonen har Quad 5G-antennedesign. 

Komponenter fra øverste hylde

Ud over Huaweis hurtigste processor, Kirin 980, har kineserne udrustet Mate X med komponenter fra den øverste hylde. Den har USB-C tilslutning og Bluetooth 5.0 med understøttelse af aptX HD og HWA Audio. Telefonen har også dobbelt SIM-kort, så den kan bruges både privat og i arbejdsregi på samme tid. Den har i øvrigt 8 GB RAM og 512 GB lagerplads, som kan udvides med 256 GB via et NM-hukommelseskort.

Mate X har desuden en integreret fingeraftryks-knap, der gør det muligt for brugerne at tænde enheden med en enkelt tryk.

Huawei Mate X
Der er fingeraftryksscanner i power-knappen.

 

Den har lynhurtig opladning

En skærm så stor kræver masser af strøm og Huawei har udstyret Mate X med to batterier, der tilsammen kan levere 4500 mAh til dyret. Den har ikke trådløs opladning – det ville Huawei med garanti have nævnt – men den understøtter Huaweis SuperCharge-standard og firmaet lover, at den kan fyldes med 85 procent strøm på bare 30 minutter.

Den har tre kameraer

Ligesom de sidste mange telefoner fra Huawei, så har Mate X kameraer, der er udviklet sammen med Leica. Den har tre kameraer, som alle er placeret i en sort skinne på bagsiden af telefonen; en 40 megapixel vidvinkellinse, en 16 megapixel ultra-vidvinkellinse og en 8 megapixel telelinse.

Huawei har ikke været i dybden med hvad kameraerne kan levere, men vi ved, at Huawei leger med de dobbelte skærme, når telefon er lukket, så den person, du tager billede af kan se et preview på billedet mens billedet komponeres.

Motivet kan ses på både for- og bagside, når billeder komponeres (klik for større billede).

 

Den kommer i løbet af 2019 …

Ifølge præsentationen kommer Mate X på markedet “i midten af 2019” og får en pris på 2.299 euro – omkring 17.100 kroner. Men det er langt fra sikkert at vi får den at se i Danmark i første omgang, da vi endnu ikke har noget 5G-netværk, den kan udnytte. En ting, der taler for, at den kommer er, at vi har modtaget en dansk pressemeddelelse.

Læs også: 7 ting du skal vide om Samsung Galaxy Fold

 

iNPUT er, naturligvis, til stede under Mobile World Congress, der er verdens største messe for mobiltelefoner og tilbehør. Vil du have nyheder derfra direkte i dit nyhedsfeed, så giv os et Like på vores Facebookside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.