fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

8.000 CPR-numre lækket af Styrelsen for Patientsikkerhed

En menneskelig fejl er skyld i , at en liste med 8.000 CPR-numre er blevet givet videre til en række uvedkommende modtagere.

En liste med 8000 CPR-numre er beklageligvis blevet videregivet til et antal personer i forbindelse med udsendelse af en standardskrivelse, advarer Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse. Styrelsen anmeldte med det samme sikkerhedsbruddet til Datatilsynet.

– Der er tale om en dybt beklagelig og menneskelig fejl, som vi ser med stor alvor på. Vi prioriterer datasikkerheden meget højt og er allerede i gang med at sikre, at tilsvarende fejl ikke kan gentage sig, siger Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styrelsen for Patientsikkerhed har, ifølge skrivelsen “stor opmærksomhed på, at borgernes personoplysninger bliver behandlet forsvarligt”. Den menneskelige fejl blev derfor også opdaget hurtigt, men det var desværre ikke muligt at forhindre udsendelsen til 123 personers e-Boks lyder det.

Listen indeholder kun CPR-numre og ikke navne, adresser eller andre oplysninger om de berørte personer. De personer, der har fået delt CPR-nummret, vil alle modtage en besked fra styrelsen om sikkerhedsbruddet i deres e-Boks.

– Sikkerhedsbruddet blev øjeblikkeligt anmeldt til Datatilsynet. Vi beklager meget over for alle de berørte, som vil blive underrettet direkte, siger Birgitte Drewes.

Styrelsen for Patientsikkerhed er en del af Sundhedsministeriet. Styrelsen fører det overordnede tilsyn på sundhedsområdet, yder sundhedsfaglig rådgivning og arbejder med læring på tværs af sundhedsvæsenet.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button