Teknologi

9 fede Google Assistant funktioner du kan se frem til i år

Google har annonceret en hel stribe nye, fede funktioner til Google Assistant under CES-messen. Her er en oversigt.

Igen i år benyttede Google CES-messen i Las Vegas til at fortælle om alle de nye funktioner, som kommer til Google Assistant i løbet af året. Det er ikke mange uger siden Google tændte for realtidsoversættelser i Google Assistant på mobiltelefoner, men der lagt i kakkelovnen til langt flere spændende nyheder i løbet af 2020.

Her er en oversigt over de kommende funktioner i Google Assistant. De er alle planlagt til at blive implementeret i den digitale assistent i løbet af året.

Planlagte actions. Tænd for tv’et klokken 21.00. Start kaffemaskinen klokken 07.00. Senere på året introducerer Google såkaldte Scheduled Actions, der åbner helt nye muligheder for at få den digitale assistent til at hjælpe med ting.

Noter på Smart Displays. Har du Google Nest hub med skærm? Så får du i løbet af året mulighed for at oprette visuelle noter til dig selv; ”Hey Google, lav en note om, at jeg skal tømme skraldespanden”. Noten vil blive vist på dit Smart Display og alle i hjemmet kan se den. Det er også en mulighed for at give beskeder til hinanden. 

Google Assistant
Noter på Smart Displays (klik for større).

Oplæsning på 42 forskellige sprog. Er du den travle type, der ikke har tid til at scrolle gennem artikler, vil det muligvis glæde dig, at Google planlægger en funktion der kan oplæse indhold. Det kan eksempelvis være en webside. Funktionen scroller også automatisk gennem teksten og viser visuelt, hvor langt oplæsningen er nået. Google hævder, at funktionen vil være tilgængelig på 42 sprog.

Favoritkontakter på Smart Displays. Hvis du ofte bruger dit Smart Display til at starte samtaler – eksempelvis videosamtaler på Lenovo Smart Display – kan du inden længe oprette favoritkontakter med billede, så du hurtigt kan starte en samtale.

Hurtigere opsætning af intelligente enheder. Det kan være lidt af en udfordring at få koblet tredjepartsgadgets på Google Assistant. Men en kommende funktion vil gøre det nemmere. En knap kan integreres i producentens app, så opsætningen på både Google Home og Google Assistant foregår automatisk, uden at man som bruger skal indtaste forskellige informationer.

Flere understøttede enheder. I samme boldgade; Google lovede, at der vil komme mere end 20 nye understøttede enheder i løbet af året, deriblandt aircondition-enheder, luftrensere, badekar (!?), støvsugere, kaffemaskiner og meget mere.

Mikrofoner i Android TV. Flere producenter af Android-baserede fladskærme vil i årets løb udstyre tv’ene med langtrækkende mikrofoner, så de kan bruges til at aktivere assistenten på samme måde som intelligente højttalere.

Google Assistant indbygget i Samsung-fladskærme. Den digitale assistent vil være indbygget i de nye stemmeaktivere Smart TV som Samsung vil lancere i år.

Nemmere at slette data. Google vil gøre det nemmere at slette Google Assistant-historikken. Du kan for eksempel bede assistenten om at slette alt, hvad du har sagt til den inden for den seneste uge. Hvis du ved et uheld har aktiveret assistenten, kan du med kommandoen ”hey Google, det var ikke til dig” få den til at slette den aktuelle samtale.

 

Den årlige elektronikmesse CES finder i år sted mellem den 7. januar og 10. januar i Las Vegas, USA. Det er verdens største messe af sin art. Vil du have friske nyheder fra CES direkte i dit nyhedsfeed, så giv os et Like på vores Facebookside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.