×
AnmeldelseComputere og tilbehør

Acer Aspire V Nitro: Acers hemmelige gamer-pc

En gang gamer, altid gamer. Selv om kone, børn og fast arbejde ikke harmonerer med 24 timers intensiv gaming, så kan man stadig være fristet til at slappe af et par timer med at gå på opdagelse i eventyrlige verdener eller skyde sine digitale modstandere fuld af store huller.

Det kræver en computer med power, og her har de fleste gamerbærbare været let genkendelige med rumskibs-agtigt design, pulserende lys, blinkende logoer med farveskift og strømforsyninger på størrelse med mursten. Men nu er Acer altså kommet med et noget mildere design, der stadig leverer kræfter nok til at tage kampen op med selv grafiktunge spil. Acer V Nitro er computeren til de hemmelige gamere.

Slank og lækker
Designet er virkelig vellykket i denne computer. Der er tale om en slank computer, der kun måler 2,54 cm i højde, når den er klappet sammen. Den føles som godt håndværk og er meget behagelig i brug. Tastaturet er lavt, men vi får alligevel en god skriveoplevelse, fordi vi tydeligt kan mærke tasterne, som arbejder præcist. Eneste synlige bevis på gaming-potentialet er tastaturets røde baggrundsbelysning. Det slanke design ligner slet ikke nogen af de andre gaming-computere, der ellers finder vej til redaktionen. Acer har også fået plads til masser af stik: to til USB 2 og to til USB 3, et HDMI-stik og en SD-kortlæser. Det ligner nærmest en forvokset ultrabook, og derfor virker de mange kræfter under motorhjelmen også en smule overraskende.

Hurtig og relativt stille
Kræfterne er i orden trods det slanke design. V Nitro er udstyret med en quad-core 2,5 GHz Core i7 processor, 16 GB RAM og et GeForce GTX 960M grafikkort med 2 GB dedikerede RAM. Det giver en fin ydelse, og selv når vi kører de lidt tungere spil, bliver de afviklet flydende på skærmen. V Nitro er også udstyret med god lagerplads, da den har en 256 GB SSD og en harddisk på 1 TB om bord. Normalt vil sådan en ydelse kræve blæsere i føntørrer-klassen, men vi oplever en maskine, der arbejder forholdsvis stille. Det er faktisk først, når vi kører de mere krævende spil, at vi kan høre blæseren arbejde. Og selv her er det langt fra så larmende som traditionelle spillemaskiner.

Flot skærm i fuld hd
Skærmen på 15.6 tommer er en IPS skærm i fuld HD opløsning. Den har en mat finish, hvilket sikrer et rigtig godt billede selv i lyse omgivelser, fordi det reducerer genskær. Men det betyder også, at brugerfladen ikke står helt så krystalklart, som vi oplever på skærme uden mat finish. Det er en lysstærk skærm med godt sortniveau, og vi oplever en god kontrast i billedet. Opløsningen på 1920 × 1080 pixel er måske nok en smule lav, nu hvor vi har vænnet os til, at selv mobiltelefoner har 2K opløsning. Men det er faktisk kun, når vi ser film, at vi bemærker den lidt for lave opløsning. Når vi spiller fungerer opløsningen fint, og vi får knivskarpe billeder med mange detaljer.

Opladeren skal med
Gaming computere har som regel et massivt strømforbrug, og det medfører ofte at man må slæbe rundt på en kæmpestor strømforsyning. Selv om det er lykkedes Acer at reducere størrelse på deres strømforsyning, så er den stadig meget større end vi ellers er vant til hos bærbare computere. Og da batterilevetiden ikke er overvældende, så kan man altså ikke klare sig uden ledning ret længe – slet ikke, hvis man kaster sig over de mere krævende spil. Så falder batterilevetiden til noget nær 30-60 minutter, inden man skal tanke op i stikkontakten. Når vi indstiller V Nitro til at køre i strømsparende tilstand – med reduceret lysstyrke og ydelse – får vi fra to til tre timers brug. Så husk strømforsyningen.

Konklusion
Acer gør det rigtig godt med denne bærbare computer. De mange kræfter betyder, at den afvikler programmer, film og spil flydende. Det slanke design er rart at arbejde med, og har man pengene til den forholdsvis dyre computer, er batterilevetiden det eneste rigtig store minus. For to til tre timer på lavt blus er ikke rigtig nok til en bærbar computer. Men har man strøm, så er Acer Aspire V Nitro en rigtig fed maskine at have stående på skrivebordet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.