×
Teknologi

Alexa er kommet til Danmark – helt officielt

Amazon har endelig givet danskerne lov til at hoppe med på Alexa og Echo-bølgen. Men stadig kun på engelsk.

“Alexa, hvordan bliver vejret i dag?”. “Spil det seneste album med U2”. Amazons digitale assistent er kommet til Danmark og dermed åbnes der op for stemmestyring af en hel stribe elektroniske dimser, fra højttalere over belysning til termostater og dørlåse.

Libratone er klar til Alexa

Alexa er Amazons svar på Siri og er egentlig bagt ind i Amazons Echo-højttalere, der også er sat til salg herhjemme nu, men den digitale assistent er ikke afhængig af Amazons højttalere.

Danske Libratone har allerede udsendt en opdatering til sine populære Zipp-højttalere, så du kan bruge dem sammen med tjenesten, og multirumskongen Sonos er på trapperne med en opdatering til sin Sonos One-højttaler, så den også kan kommunikere med assistenten. Opdateringen forventes at lande i starten af næste år.

Taler kun engelsk

Der er dog en hage: Alexa kan stadig kun forstå engelsk. Om assistenten nogensinde lærer dansk, vides ikke.

Amazons digitale assistent blev lanceret i USA i november 2014 og er inspireret af computerstemmmen ombord på USS Enterprise fra tv-serien Star Trek. Tjenesten er nu tilgængelig i omkring 35 lande.

Amazons Echo-enheder, der fås i tre varianter startende fra 450 kroner, kan købes hos Amazon i Tyskland.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.