×
Features

Alt vi ved om Android 11

De bedste nye funktioner, hvornår det kommer og hvem der kan få det nye styresystem fra Google. Her er alt, vi ved om Android 11 ...

Vi er ikke engang igennem februar og Googles næste store Android-opdatering kaster allerede skygger over os. Google udgave en tidlig udviklerudgave af Android 11 i den forgangne uge – og selv om det vitterligt er en tidlig udgave, der udelukkende er henvendt til udviklere, er der alligevel tydelige indikationer på, hvad der brygges på hos Google.

Så uden yderligere snik-snak, kommer der her alt det, vi på nuværende tidspunkt ved om Android 11. Vær dog opmærksom på, at alting kan ændre sig fra nu og til det endelige produkt kommer på gaden.

Hvilke nye funktioner har Android 11?

For at være ærlig, er udviklerudgaven ikke just smækfyldt med nye lækre funktioner – men det betyder ikke, at de ikke kommer. Google gemmer med garanti nogle af de mest saftige detaljer om styresystemet til deres I/O 2020 udviklerkonference senere på foråret. Men der er alligevel noget at hente. Her er et hurtigt overblik:

 • Bobler
  Husker du ”bubbles”-funktionen? Den skulle egentlig have været med i Android 10, men blev listet ud af bagdøren. Apps, der understøtter bobler, giver dig mulighed for at placere små bobler på skærmen, mens du arbejder med andre opgaver på telefonen. Du kan derefter trykke på en boble for at åbne indholdet fra dens app – og trykke på boblen igen for at minimere den. En form for avanceret multitasking.
 • Skærmoptagelser
  Længe ventet funktion, der gør det nemt at optage en video af hvad der sker på din skærm, er tilbage i aktion i Android 11 Developer Preview. Det er en nichefunktion, men en, der skal bør være der.
 • Ny sektion i notifikationer
  I Android 11 splittes underretningspanelet op i to sektioner; en med dine vigtigste almindelige alarmer, og så en separat sektion med lydløse notifikationer med lavere prioritet. Der kommer endda en tredje sektion, der adskiller dine samtalebaserede notifikationer og placerer dem i toppen af dit meddelelsespanel. Det betyder at sms’er og messaging-beskeder altid vises før notifikationer fra foto-apps, bank-apps eller andre kedeligere ting.
 • Udvidede tilladelser
  Du får mere kontrol over de tilladelser, du giver de enkelte apps. I Android 11 kan du definere, at en app kun må bruge lokation, mikrofon og/eller kameraet en enkelt gang, i stedet for at give den en blanco check til at suge oplysninger konstant.
 • Understøtter digitalt kørekort
  I Norge har de allerede gjort kørekortet digitalt, så de kan få fuld fornøjelse af muligheden for at lagre det digitale kørekort i Android 11. Hidtil har kortet skullet lagres i en specifik app, men nu kan det lagres på platformsniveau.

Hvilke enheder får Android 11?

Den nye udviklerudgave af Android 12 er udelukkende til Googles egne Pixel-telefoner – og endda kun de nyere modeller (2, 3, 3a og 4’erne). Det anbefales overhovedet heller ikke, at du installerer den, da den er meget ufuldstændig.

Når Android 11 når den offentlige beta-udgivelse vil operativsystemet sandsynligvis både understøtte flere telefoner og være mere stabilt. Sidste år kom den offentlige beta i sommeren, mens den komplette udgave landede i tredje kvartal. Men forvent at se telefoner med Android 11 blive annonceret fra sommeren og frem.

Hvornår bliver Android 11 udgivet?

Som sagt er Android 11 kun tilgængelig i en udviklerudgave nu – og det vil ikke ændre sig i de kommende måneder. I marts og april kommer der opdateringer, men stadig kun udviklerudgaver.

Til maj, derimod, er planen, at operativsystemet udgives i beta-udgave, der bliver mere bredt tilgængelig. Den endelige udgave af styresystemet kommer engang i løbet af tredje kvartal – sandsynligvis sammen med Pixel 5 telefonerne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.