×
Teknologi

Nu har nordmændene lagt kørekortet på mobilen

Nordmændene har, som de første i Europa, lagt kørekortet på mobiltelefonen. Herhjemme snakkes der stadig om det gule sundhedskort.

Mens vi herhjemme bryster os af at være langt fremme med digitaliseringen, har nordmændende nu overhalet os på i hvert fald et punkt; de har nu fået en app der gør, at det fysiske kørekort kan skiftes ud med en digital udgave der ligger på mobiltelefonen. Appen virker til både Android og iOS

I Finland lanceres der en lignende løsning til foråret, men indtil da er Norge først og ene i Europa med sit digitale kørekort. Det giver dog også den ulempe, at appen udelukkende er gyldig i Norge – nordmænd der kører ud over landets grænser skal stadig have plastikkortet med sig.

– Fordelen ved et digitalt kørekort er, at du altid har det det med dig på din mobile enhed. Så slipper du for at betale gebyr, hvis du bliver stoppet i en kontrol. Men det digitale førerkort er kun gyldigt i Norge, understreger Synnøve Vebostad, som leder Førerkortkontoret i det norske vejvæsen.

Overførslen af kortet sker direkte i appen; når brugerne logger ind med BankID eller BuyPass, der er at sammenligne med Nem ID,popper kortet automatisk op i appen.

I marts måned foreslog daværende sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) at vi herhjemme skulle lægge det gule sundhedskort på mobilen. Men der arbejdes, så vidt ikke, ikke konkret på ideen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.