×
Teknologi

Android P Beta 3 rulles ud i dag

I dag kommer Android P Beta 3. Her er seks nye spændende funktioner i styresystemet.

Den tredje beta af Android P frigives i dag. Det er dog små med nye forbruger-funktioner, i stedet fokuserer den nye beta på “de seneste fejlrettelser og optimeringer”, hvilket antyder, at denne beta vil være stort set identiske med den endelige version som lanceres til efteråret.

Hvis du har skrevet dig op til Googles Android Beta Program kan du forvente at Beta 3 dukker op som en over-the-air-opdatering i løbet af dagen. Er du utålmodig – og den modige type – kan du flash-opdatere din enhed i stedet. Dette gælder dog kun, hvis du er ejer af en Pixel-telefon.

Har du en telefon, som er med partnerprogrammet – for eksempel den nye Oneplus 6, som vi har anmeldt her – skal du vente et par uger og følge producentens instruktioner i stedet. Nederst en liste over de telefoner, der kan få Android P.

6 spændende nye funktioner i Android P

Her er en række af de nye, spændende funktioner, vi kan se frem til i Android P:

 1. Adaptivt batteri. I jagten på bedre batterilevetid har Google introduceret den såkaldte Adaptive Battery-funktion, der over tid lærer hvilke apps du bruger, og optimerer systemets ressourcer til at bruge dem. De apps, du ikke bruger, bliver stort set ignoreret indtil du åbner dem.
 2. Nyt værktøj til skærmbilleder. Et fikst nyt værktøj gør det muligt at redigere eller slette en skærmbillede umiddelbart efter det er taget.
 3. Naviger rundt uden at røre knapperne. Android P introducerer såkaldt gesture navigation på Android-platformen. Funktionen gør de ellers obligatoriske tre navigationsknapper under skærmen overflødige, så du kan navigere rundt i systemet helt uden brug af knapperne (tilbage, hjem, etc.).
 4. Helt nyt design.Android bliver en del mere “moderne” at se på med P-opdateringen. Hjørner er blevet rundet en smule på notifikationer og quick settings-fanen gar igen i hele styresystemet.
 5. App Actions – er små pop-op beskeder der giver dig automatiske genveje til funktioner, du ofte bruger i apps. De vil dukke op, når du åbner menuen og vil skifte alt efter hvilke apps og funktioner du bruger mest.
 6. Notch-understøttelse. Der er ingen grund til at ignorere det; skærm-notch’en er her, der og allevegne. Android P får officielt understøttelse for notchen, så producenterne selv kan bestemme, om deres brugerflade skal skræddersys til notch eller ej.

Den seneste Android-aptapning bliver endeligt frigivet i løbet af efteråret. Her er en liste over telefoner, der ud over Googles egne Pixel-modeller, kan installere Android P allerede i dag:

 • Sony Xperia XZ2
 • Xiaomi Mi Mix 2S
 • Nokia 7 Plus
 • Oppo R15 Pro
 • Vivo X21
 • OnePlus 6
 • Essential PH‑1

Nej, hverken Samsung eller Huawei er med i det gode selskab. Endnu. Læs også om Google Fuchsia OS, der bliver afløseren for Android i en nær fremtid.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.