Features

De 7 bedste nye features i Android 9 Pie

Android 9 Pie er officielt lanceret. Her er vores bud på den syv bedste funktioner i Googles nye styresystem.

Google har officielt lanceret niende inkarnation af Android-styresystemet til mobiltelefoner, Android 9 Pie, efter adskillige måneder i beta, hvor den blev pudset og poleret.

Visse Android-modeller – såsom OnePlus 6 – er klar til Pie allerede nu, mens andre må vente et par måneder eller to. Du kan se den fulde liste sidst i artiklen. Men uden videre omsvøb: Her er vores liste over de syv funktioner i Pie, vi synes bedst om:

Artiklen fortsætter efter annoncen

 

01. NY BETJENING

Lige siden Apple lancerede iPhone X sidste år, har udviklingen på alle typer smartphones gået i en retning: Udradering af de fysiske knapper. Den seneste OnePLus og Motorola-enhederne har allerede droppet knappen til fordel for gestikstyring og nu er det også bagt ind i Android Pie. Nu kan du droppe den ikoniske treknaps-navigationsbar fuldstændig og udskifte den med en lille pilleformet knap i bunden af skærmen. Tryk på den for at lukke apps, hold den nede for at få Google Assistent frem og swipes op for at kalde den nye Oversigt frem.

Den er dog ikke aktiveret fra starten, så gå ind i Indstillinger -> Knapper og bevægelser -> Navigationslinje og gestus og aktiver Back, Home der er Googles medfødte betjening.

 

02. BEDRE OVERBLIK

Det er blevet markant nemmere at skifte mellem aktive apps i Android Pie. Swipe op fra bunden, så får du skærmbilleder af alle aktive apps i en horisontal linje, du kan bladre gennem. Ja, det design er set “andetsteds”, men hey, selv de bedste kunstnere finder inspiration et sted …

Artiklen fortsætter efter annoncen

 

03. FORBEDREDE NOTIFIKATIONER

Google har løbende forbedret notifikationer og også denne gang er der sket ting og sager. Hvis du for eksempel svarer på en besked eller en mail direkte fra notifikationer, får du en mulighed for at svare hurtigt mellem tre forskellige predefinerede svar. Det er også blevet nemmere at håndtere notifikationer eller lukke dem hurtigt. Og er du træt af notifikationer fra en specifik app, kan du stoppe dem fuldstændig ved at holde fingeren på notifikationen.

 

Næste side: Klogere batteri, App Actions og digitalt velbefindende

Artiklen fortsætter efter annoncen
1 2Næste side
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.