×
Features

OnePlus 6 og OnePlus 6T: Hvad er forskellen?

Der er små, men væsentlige, forskelle mellem OnePlus 6 og 6T. Her er en oversigt.

Mandag præsenterede OnePlus sin halv-årlige opdatering af sit flagskib. Denne gang var det OnePlus 6, der blev opdateret til 6T. Ved førsteøjekast er der ikke den store fortskel mellem de to modeller, men både design og funktionalitet er blevet ændret – og så har 6T fået et par funktioner, der gør den lidt mere interessant. Mens vi arbejder på en komplet anmeldelse af OnePlus 6T, kan du her se en gennemgang af forskellene mellem de to telefoner …

Design: Notchen er skrumpet

[twenty20 img1=”17382″ img2=”17381″ offset=”0.5″ before=”OnePlus 6″ after=”OnePlus 6T”] Set forfra er der sket en væsentlig forandring; Notchen på 6T’eren er markant mindre end på 6’eren. Den er nu nærmest dråbeformet, ligesom på Huawei Mate 20 Pro. Skærmen er også blevet mere rund i hjørnerne og går ikke “til kant” på samme måde som på 6’eren. På bagsiden er den eneste reelle ændring, at fingeraftryksscanneren er væk på 6T (den er nu integreret i skærmen, men mere om det senere). Grundlæggende er både størrelse, form og “feel” identisk på de to modeller. Dog har OnePlus fjernet hovedtelefonstikket på 6T.

Skærmen: Nu med indbygget fingeraftryksscanner

Skærmen på 6T’eren er vokset til 6,4 tommer. 6’eren havde en 6,8 tommer skærm. Skærmtypen er den samme, en AMOLED, men på 6T er den beskyttet af Gorilla Glas 6, der skulle beskytte dobbelt så godt som den forrige generation. Det har jeg dog ikke haft lyst til at teste! De 0,14 tommer som skærmen er vokset mærkes ærligt talt ikke. Den helt store nyhed i skærmen er, at fingeraftryksscanneren er integreret i skærmen på 6T. Og den skulle, ifølge OnePlus, være hurtigere end på Huawei Mate 20 Pro.

Kamera: Ikke de store forskelle

[twenty20 img1=”17386″ img2=”17387″ offset=”0.5″ before=”OnePlus 6″ after=”OnePlus 6T”] OnePlus har ikke gjort noget ved kamera-hardwaren på 6T’eren – den er helt identisk med kameraet i 6’eren. Begge har en 16-megapixel hovedsensor med f/1.7 blænde, flankeret af en sekunder 20-megapixel sensor med f/1.7 blænde. Begge med både optisk og elektronisk billedstabilisering. På fronten er selfiekameraet dog blevet opgraderet fra 16-megapixel til 20-megapixel. Ifølge OnePlus er der sket store forbedringer med softwaren, blandt andet har de nu introduceret en Nightscape-funktion til aftenbilleder. Men den får 6’eren også via softwareopdatering.

Batteri: 11 procent større

Da hovedtelefonstikket er blevet fjernet, har OnePlus fået plads til et større batteri i 6T – 3.700 mAh mod 6’erens 3.300 mAh. Det er en forbedring på 11 procent, men OnePlus hævder, at du vil opleve en forbedring på 20 procent på batterilevetiden, ved hjælp af smarte softwareløsninger, men det kan vi endnu hverken be- eller afkræfte. Begge modeller har OnePlus Fast Charge (strømforsyningen medfølger, red.), men OnePlus undgår stadig trådløs opladning. Det er sikkert et spørgsmål om prisen.

Processoren: Fuldstændig samme

Lige som OnePlus 6 er 6T udrustet med Qualcomms hurtigste chipsæt, nemlig Snapdragon 845. I vores anmeldelse af OnePlus 6 blev processoren hyldet for sin hastighed. 6’eren er simpelthen den hurtigste Android-mobil på markedet lige nu (ja, hurtigere end Mate 20 Pro) og det burde 6T’eren matche. Mindst, for visse modeller af 6T sælges med hele 8 gigabyte RAM, hvor 6’eren “kun” havde 6 gigabyte.

De sidste ord …

Det er helt klart den indbyggede fingeraftryksscaner, der er den væsentligste forskel mellem OnePlus 6 og 6T. Og så det større batteri. Prisen er også nogenlunde identisk – begge telefoner kan fås for under 5.000 kroner, hvilket må siges at være imponerende. Vi er som nævnt i gang med at rode med 6T, så vi kan anmelde krabaten. Hold øje med sitet eller giv os et Like på Facebook, hvis du vil have besked i dit nyhedsfeed når anmeldelsen lander.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.