Julegaver > 1.000 kronerStøvsugere

Electrolux ZSPCCLASS poseløs støvsuger

En poseløs støvsuger er en genial ting. Kombiner det med en sugeevne der kan suge katten op, så har du en vinder.

De poseløse støvsugere vinder langsomt flere markedsandele – især drevet frem af Dyson, der om nogen har været synonymt med poseløse støvsugere. Ikke desto mindre er flere af de andre producenter også kommet med i kampen – heriblandt Electrolux. Vi har fået deres ret aggressivt prissatte støvsuger med det lidet mundrette navn ZSPCCLASS til test; til kun ca. 1.500 kr. er den væsentlig billigere end hvad Dyson kan præstere.

Futuristisk design

Man ser tydeligt, at Electrolux har “lånt” lidt design-ideer hos Dyson, for ZSPCCLASS ligner ganske meget noget, der kunne være designet hos Dyson i England. Men det er ikke nødvendigvis skidt, og designet er – for en støvsuger – ganske okay. Samtidig er det lykkedes Electrolux at bygge en relativt kompakt støvsuger, der snildt kan gemmes af vejen i et skab. Vi kunne måske godt ønske os lidt mindre voldsomme farver – den skal jo trods alt ikke kunne ses i trafikken, så hvorfor de hidsige orange detaljer? Ikke desto mindre er det de færreste, der vil synes, ZSPCCLASS er en grim støvsuger.

Ekstrem sugeevne

Første gang jeg tænder støvsugeren er jeg heldig, at det foregår på et hårdt gulv og ikke en løber – denne støvsuger er decideret voldsom når det kommer til sugeevne. Den suger faktisk så meget, at det kræver en del kræfter at skubbe den over gulvet hvis man ikke åbner for ventilen på skaftet eller reducerer sugestyrken til knap det halve. Det er ret fantastisk, for det betyder at når man endelig har brug for at give den fuld skrald, vil ZSPCCLASS kunne tage fat. Og selv om reklamerne for Dyson siger, at den aldrig mister sugestyrke, så er det simpelthen ikke rigtigt – med Electrolux’en her er der så meget sugestyrke, at selv hvis den mister halvdelen vil den stadig være aldeles brugbar. Imponerende.

Mærkelig sugestyrke “hjul”

Sugestyrken reguleres ved hjælp af et hjul på siden af støvsugeren. Det er en lidt underlig anordning, og jeg er ikke helt sikker på, at jeg er vild med konceptet. Man vænner sig mest bare til at støvsugeren står på samme indstilling altid, og så tænder og slukker man simpelthen ved at sætte den i stikkontakten. Det er ikke optimalt, dog

Tilpas mængde tilbehør

Hvis du har prøvet at pakke en Dyson støvsuger ud vil du kende dette: Der er så meget tilbehør i kassen, at det virker nærmest skørt. Samtidig står du med den snigende (og korrekte) følelse, at rigtigt meget af det er tilbehør, du aldrig kommer til at bruge. Det er ikke tilfældet med ZSPCCLASS – for her følger kun et par ekstra hoveder med i kassen. Men i praksis må vi sige, at de to hoveder ekstra er præcis det, der behøves; et til møbler og et til at nå ind i hjørner – og så en holder der kan monteres på teleskopstangen. Det er nok til stort set alle.

For lille beholder

I forhold til de fleste af de poseløse konkurrenter er ZSPCCLASS udrustet med et lidt for småt med sine 1,4 liter. Flere af konkurrenterne har 2 liter, og det kan lyde som en lille forskel, men i hverdagen betyder det i praksis, at man skal oftere ud og tømme beholderen i skraldespanden. Alt efter hvor stort et hus der skal holdes rent er problemet større eller mindre. Som jeg har nævnt tidligere er støvsugeren ganske kompakt, og dette er selvfølgelig den pris man betaler for det.

 

Electrolux ZSPCCLASS

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 1.499 kr.

Generelt er ZSPCCLASS en ganske glimrende støvsuger på stort set alle måder; den har en sugeevne som de fleste vil synes er alt nok, den virker solid og mængden af tilbehør er fair uden at være prangende. Men til en pris på omkring 1.500 kr. er det altså en støvsuger vi kun kan anbefale.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.