×
AnmeldelseTophistorieWearables

Anmeldelse: Google Pixel Watch 2

Pixel Watch 2 er et rigtigt godt smartwatch - men du skal have et lille håndled for at det ser helt rigtigt ud

Google lancerede deres nye serie af Pixel telefoner i sidste uge – heriblandt deres Pixel 8 serie af telefoner, hvoraf vi allerede har testet Pixel 8 Pro. Men sammen med telefonerne kom en lille følgesvend i form af et nyt smartwatch – Pixel Watch 2. Og endelig blev uret også lanceret officielt i Danmark. Og lad mig bare konkludere med det samme; hvis du er på jagt efter et smartwatch og bruger Android, så er Pixel Watch 2 det absolut bedste ur på markedet lige nu. Dog er der også en smule forbehold, og dem kan vi lige så godt få af vejen fra starten.

Design deler vandene

Egentlig kan de fleste måske nok blive enige om, at Pixel Watch 2 er et pænt ur, hvis man blot ser det ligge på et bord. I hvert fald var jeg grundigt imponeret da jeg fik det første kig på det i New York i sidste uge – det er et rent og pænt design, og jeg kunne mærke at stemningen generelt var rigtigt god omkring det. En anden fed ting er, at der er remme der virkelig matcher telefonernes nye farver – især den lyseblå ser altså virkelig lækker ud når man så samtidig også har en Pixel 8 i lyseblå.

Men nu kommer vi så til kritikken; Uret findes kun i en enkelt størrelse. Vi der har lidt bredere håndled – eller de som foretrækker et mere maskulint udseende ur – vil simpelthen have et issue med, hvordan Pixel Watch 2 ser ud på armen. Bevares, det er ikke grimt på nogen måder, det ser bare en smule feminint ud. Det er naturligvis altid en smagssag om man kan lide den stil, men personligt synes jeg virkelig, Google burde lave en større udgave – og måske endda en mere “rugged” udgave, som Apple har gjort med deres Apple Watch Ultra.

Pixel Watch 2
Pixel Watch 2 er ikke vanvittigt stort på en mandearm – og designet er måske en smule feminint

Når det så er sagt er der faktisk heller ikke meget mere dårligt at sige, så lad os komme videre til alle roserne.

God batterilevetid

Du undrer dig måske over, at batterilevetiden er placeret så højt på min liste over vigtige plusser på Pixel Watch, men for mig er det faktisk vigtigt. Det gør sig især gældende fordi jeg faktisk også testede Pixel Watch 1 sidste år (uofficielt, for det kom aldrig til Danmark) og der var batterilevetidens simpelthen aldeles forfærdelig. Det holdt ikke engang i 24 timer, og det kan jeg heldigvis forsikre om, at det nye gør – helt uden problemer. Faktisk KAN jeg godt snige det op på halvandet døgn, hvilket muliggør søvntracking uden at skulle oplade inden man går i seng, hvilket er helt dumt.

Samtidig har uret en “godnat”-funktion der tracker din søvn men i en batterisparende tilstand, hvilket gør at det kun bruger ca. 10 procent strøm på det – du kan altså snildt gå i seng med uret på 20 procent og stå op og sætte det på laderen om morgenen imens du gør klar. Opladning tager ca. en time fra få procent til næsten 100, så det har fungeret fint for mig at uret ladede mens jeg var i bad og blev klar til dagen.

Alt i alt har Watch 2 en batterilevetid som er forventelig for et smartwatch i dag, og det svarer meget fint til de nyeste generationer af Apple Watch på den front.

WatchOS 4 leverer

Den nye software på Googles ur fungerer generelt upåklageligt. Navigationen er glimrende og simpel – og det hele føles intuitivt. Der er alle de gængse Google apps og en del 3. part apps, og alt kører helt igennem flydende og uden nogen former for forsinkelse. De indbyggede apps fungerer alle helt efter hensigten og heller ikke her er der nogen problemer. Der er dog ikke helt så mange 3. parts apps som der eksempelvis er på Apple Watch – mit favorit flyselskab har for eksempel ikke boarding pass på Pixel Watch – men det er detaljer, og der hvor det batter, der leverer WatchOS 4.

God skærm

Skærmen på Pixel Watch 2 er god. Faktisk aldeles glimrende. Bevares, den leverer ikke samme antal nits som Apples Watch Ultra, men i praksis – og udendørs i solskin – er der ikke nogen problemer, nogensinde. Det lækre ved designet på Pixel Watch er, at det virkelig ser ud som om, skriften bare står direkte “oven på” uret. Og da mange af appsene er designet så grundfarven er sort får det virkelig uret til at stå skarpt.

Det forrige ur fik af flere kritik for at være lidt for let at ridse eller endda slå i stykker – eftersom det er et stykke buet glas kan jeg se hvorfor (det er grunden til at Apple Watch Ultras metalkant går op omkring skærmen), og det har jeg af gode grunde ikke kunnet teste. Ikke desto mindre er glasset trods alt Gorilla Glass, så det burde altså ikke være fuldstændigt forfærdeligt når det kommer til holdbarhed.

God nok til basis træning

Hvis du skal bruge et ur til den helt hardcore optræning til en Iron Man er det nok ikke Google Pixel Watch 2 du skal kigge på. Du får simpelthen ikke nok informationer på skærmen, faktisk kun de mest basale. Til den slags vil et avanceret Garmin ur eller lignende simpelthen bare være bedre på alle måder.

Men hvis du “blot” træner normalt og løber eller går en del, ja så fungerer det faktisk ganske fint. Det er lidt irriterende, at Fitbit i den “avancerede” udgave koster et abonnement – der er Apple altså en smule mere large – men du får trods alt et halvt år med, og hvis du så ikke vil betale må du jo undvære de mest avancerede funktioner.

GPS fungerer relativt præcist, men tager meget lang tid at få til at køre. Og i New York, hvor skyskraberne var i vejen og selv Apple Watch Ultra 2 havde problemer var der virkelig rod i retningen for det lille Pixel ur. Og når det så samtidig tager lidt længe om at finde satelitterne, ja så kan det være lidt irriterende hvis man er står på gaden, klar til sin løbetur.

Når det er sagt fungerer tracking glimrende, og her kan man mærke at Google har fået noget ud af at have opkøbt Fitbit. Der er gode og præcise målinger på afstand, hastighed og puls – og det virker som om de ekstra sensorer, Google har bygget ind i generation 2 virkelig kommer til deres ret her.

Uret er også, i modsætning til første generation, i stand til at starte en workout selv – så hvis du har glemt at starte træningen manuelt kommer der en lille besked der spørger om det kan passe, at du er ude at løbe eller gå, og om du vil logge træningen. Det fungerer stort set altid i min erfaring, og beskeden kommer som regel efter 3-5 minutter, omend lidt senere ved gåture.

Et godt allround ur

Generelt må jeg sige, at Google er kommet efter det. Det kan faktisk endda være, at det var fint at vi her i Danmark ventede med at få Pixel Watch til denne 2. generation, for det virker virkelig til, at Google har fået styr på de ting der var galt med det første.

Hvis du har brug for et smartwatch og bruger Android (det virker IKKE til iPhone!), ja så er Pixel Watch 2 det absolut bedste bud på markedet lige nu. Hvis du altså kan leve med størrelsen – og den problematik må Google gerne lige kigge på til Pixel Watch 3!

Google Pixel Watch 2

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 3.090 kr.

Pixel Watch 2 er uret for dig, der har Android og vil have det bedste smartwatch til platformen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.