×
AnmeldelseTophistorieWearables

Anmeldelse: OnePlus Watch 2 Nordic Blue Edition

Vil du have et kombineret fitness- og smartwatch, der også kan bruges med skjorte, er OnePlus Watch 2 Nordic Blue Edition et godt valg.

Der blev bekymrende hurtigt stille om OnePlus Watch 2, efter at OnePlus havde lanceret det i februar måned. Ikke fordi det floppede. Tværtimod. Det solgte så godt at kineserne simpelthen ikke kunne levere.

Nu er de klar med en udgave, der er skræddersyet til det nordiske marked, Nordic Blue Edition. Det har fået et nyt med eksklusiv design, der går bedre med skjorte og jakkesæt, men indeni er det præcis det samme. Og denne gang har OnePlus forhåbentlig fået lavet eksemplarer nok.

Inden jeg kommer rigtigt i gang med anmeldelsen vil jeg dog lige nævne en stor mangel ved uret. En mangel, der kan være udslagsgivende for, om det overhovedet er værd at købe. For selv om det er en Nordic Blue Edition, så er styresystemet altså ikke oversat til dansk. Der er finsk og svensk ombord, men ikke dansk (eller norsk). Det er en decideret dum fodfejl.

Designet lægger sig op ad traditionelle armbåndsure. Det udstråler simpelthen klassisk urværk i både form og brugerflade. Sandsynligvis i et forsøg på at få fat på de kunder, der hellere vil ses med et klassisk ur, end et smartwatch. Således ligner selve urskoven også noget, der kan købes ved en traditionel urmager. Det er et forholdsvis stort ur, der godt kan se lidt monstrøs ud på smalle håndled.

Jeg har gået rundt med OnePlus Watch 2 Nordic Blue Edition i en måneds tid og jeg er temmelig begejstret. Det korte af det lange er, at det er ualmindelig stærkt alternativ til Wear OS urene fra Google og Samsung. OnePlus har nemlig begået en lille genistreg, der løser et de største generelle udfordringer ved smartwatches – batterilevetiden.

100 timers batterilevetid

Uret er, trods sin acceptable størrelse, udstyret med to processorer og to operativsystemer. Mens BES2700 Efficiency-chipsættet kører styresystemet RTOS og håndterer baggrundsaktivitet og simple opgaver, driver Snapdragon W5 Performance-chipsættet de kraftfulde opgaver som at køre de foretrukne Google-apps.

Den strategi giver uret op til 48 timers levetid ved intensivt brug, såsom ved brug af GPS eller andre strømslugende aktiviteter. Holder du dig fra den slags, kan uret faktisk holde strøm i op til 100 timer – vel at mærke uden at der skal aktiveres diverse strømsparende funktioner.

Det giver uret en helt konkret fordel. Den lange batterilevetid åbner for at OnePlus Watch 2 kan bruges til at overvåge søvn, uden at man skal bekymre sig om at lade uret op, når man står op.

OnePlus Watch 2
Eksempler på skærmbilleder fra OnePlus Watch 2 Nordic Blue Edition.

Et “rigtigt” smartwatch

Takket være Wear OS 4 giver uret også en “rigtig” smartwatch-oplevelse. Det er ikke bare en fitness-dims, for der er fuld adgang til tredjeparts apps via Play Store. Man kan installere eksempelvis Spotify, ligesom Google Wallet er en mulighed – og dermed kontaktløse betalinger med uret. Ærgerligt nok har Philips Hue endnu ikke lavet en app til Wear OS, men så kan man betjene dem gennem Google Home. Google Assistant er også indbygget, så man kan betjene sine intelligente lys med stemmen.

Nu er jeg ikke den store fitness-fan, men jeg sammenlignede skridt-data fra OnePlus Watch 2 Nordic Blue Edition med data fra Apple Watch Ultra og de var relativt ens. Begge disse ure har i øvrigt også GPS med dobbeltfrekvens, hvilket kommer udendørsfolket til gode.

Apropos fitness, så har OnePlus Watch 2 en fin samling af apps, der kan dække de flestes behov. Der er over 100 dedikerede sportstilstande, heriblandt badminton og tennis, der sætter data på dine slag. Herudover kan man som sagt hente tredjeparts apps fra Play Store, som er skræddersyet til ens behov.

OnePlus Watch 2
OnePlus Watch 2 spændt fast om mit håndled. Det kunne godt gå for et analogt ur.

Med hensyn til sensorer, så måler uret både VO2 Max, puls og SpO2 (iltmætning i blodet). Til gengæld er der ingen EKG eller registrering af fald eller ulykker. Specielt sidstnævnte er et populært købsargument for konkurrerende smartwathes.

Nu vi er ved manglerne, så har OnePlus Watch 2 også kun wifi og Bluetooth. Der er ingen mulighed for at udstyre uret med et eSIM-kort, så man kan bruge det som telefon, hvis man har glemt denne derhjemme. Sidst skal det nævnes, at uret udelukkende fungerer sammen med Android-telefoner. Men det skal ikke lægge uret til last, for samme begrænsing gælder også, hvis man handler ind i æbleparken.

iNPUT mener …

Med OnePlus Watch 2 Nordic Blue Edition er det kun få steder, OnePlus er gået på kompromis. Og ikke på væsentlige områder. Det er et flagskibs-smartwatch til en meget konkurrencedygtig pris. Præcis som vi kender OnePlus.

Med Wear OS kommer uret op i samme kategori som smartwatch-sværvægterne. Og med den afsindigt lange batterilevetid overhaler OnePlus Watch 2 alle konkurrenterne, uden at det går ud over funktionaliteten. Uret kan det hele uden at man behøver at aktivere alskens strømsparende funktioner.

OnePlus Watch 2 Nordic Blue Edition får de varmeste anbefalinger herfra.

Har du spørgsmål til uret om emner, jeg ikke er kommet omkring i anmeldelsen? Så spørg løs i kommentarfeltet nedenfor. Jeg sidder klar ved tasterne …

OnePlus Watch 2 Nordic Blue Edition

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

2.899 kr.

OnePlus Watch 2 Nordic Blue Edition er et virkelig godt smartwatch, der svigtes af manglende oversættelse til dansk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.