Mobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: Apple iPad Air 2022

iPad Air er stadig et virkelig sweet spot for dem der ikke vil betale for Pro, men gerne vil have en ekstremt hurtig tablet

iPad Air dukkede første gang op i 2013 – og var nærmest en åbenbaring med sit tynde og, dengang, ekstremt lækre design. Den nye Air, som jeg har haft til test i denne uge, er måske ikke længere en åbenbaring. Men den er stadig voldsomt lækker og selv om den på overfladen er stort set ens med sidste års model, så er der en verden til forskel på indersiden. Grunden til det er simpel: Den hedder M1. Men først forbi designet.

Samme design som sidst

iPad Air har fået en gevaldig opgradering indvendig, men uden på ligner den stort set 1 til 1 forrige generation. Det gør dog ikke noget, for det er en virkelig pæn tablet. Kanten er tynd og giver et moderne udseende, og selv om den er en lille smule tykkere end Pro-serien, er den ikke tyk i nogen definition af ordet.

Hurtigere end nogensinde

Ligesom storebror Pro har Air nu også fået den nye M1 processor. Det giver den ydelse der svarer til de fleste “ægte” bærbare. Faktisk er den hurtigere end de fleste af dem. Den kører selvfølgelig stadig ipadOS, så selv om du sætter et keyboard med mus og tastatur på den bliver det stadig “kun” til mobil oplevelse. Det er der selvfølgelig ikke noget i vejen med, og jeg tror faktisk at langt de fleste ville kunne skifte deres bærbare computere ud med en iPad. Nu også Air udgaven.

Jeg har prøvet en bunke apps som Apple anbefaler at teste maskinen med. Og en bunke andre, deriblandt de mest krævende spil jeg har kunnet finde. Og jeg må sige, at M1 igen leverer helt overbevisende. Der er simpelthen p.t. ikke noget i App Store, man kan smide efter Air, der får den til at hoste det mindste. Den æder alt, med hud og hår.

En lækker skærm – der dog mangler det sidste

Skærmen på iPad Air er god. Men har du vænnet dig til at se på en af Apples nyeste og bedste skærme med ProMotion display, der er i stand til at levere en hurtigere (og langsommere) opdatering, så vil du faktisk (hvilket overrasker mig) opleve at billedet virker en smule mere hakkende ved hurtige bevægelser. Bevares, vi er nede i småtingsafdelingen her, men når man har med et produkt der ellers er så helstøbt at gøre, så ER det jo mit job at lede efter hårene i suppen. Og det her er så en lille øjenvippe i suppen, om ikke andet.

Udover det er skærmen som vi er kommet til at vente det fra Apple; aldeles fremragende. Farverne er lækre og står godt – og med 500 nits er skærmen okay at kigge på, også i lyse lokaler. I fuld sol kan der være en del genskin, men bortset fra det er lysstyrken også fin til en dag ved poolen.

Bedre kamerafunktioner

På en iPad er det vigtigste kamera ikke det på bagsiden, men det på forsiden. De fleste har prøvet at bruge iPad til eksempelvis FaceTime eller et Teams møde, og nu har den nye udgave også fået den såkaldte Center Stage som, indrømmet, jeg først troede lidt var noget marketingmumbo-jumbo – men nu har jeg brugt det i ret lang tid på iPad Pro, og det viser sig faktisk at være en rigtigt lækker funktion.

Kameraet på bagsiden bør jo generelt ikke rigtigt bruges til noget – men skulle du få lyst at filme dit barnebarns dåb, ja så er det altså muligt at skyde i 4K og en i øvrigt rimelig kvalitet. Men vil du ikke godt lade være…?

Hurtigere forbindelser

Hvis du køber iPad Air med en 5G opgradering, så får du mulighed for at være online altid – også uden at skulle forbinde din telefon til den og dele internetforbindelsen. Derudover har USB-C forbindelsen fået lidt ekstra kærlighed, så du nu kan overføre data ca. dobbelt så hurtigt som tidligere. Jeg har kopieret et par store filer frem og tilbage til en ekstern harddisk, og hastigheden er i hvert fald mere end godkendt. Der er selvfølgelig også Wifi6 og den nyeste udgave af Bluetooth. Med andre ord, der mangler ikke rigtigt noget.

Oppe imod Pro

Der hvor beslutningen måske bliver en anelse svær er når du holder iPad Air op imod iPad Pro 11″ udgaven. Forskellene på de to er faktisk ikke overvældende, men Pro har ProMotion (altså 120Hz), en lidt større skærm, lidt bedre lysstyrke og så selvfølgelig FaceID i stedet for TouchID.

Nu bliver det så lidt speget, for iPad Air Findes kun i 64GB og 256GB. iPad Pro starter ved 128GB. Prisen for Pro 128GB er 6.755 kr. Prisen for Air med 256GB er 6.699 kr. Med andre ord koster Pro kun 56 kroner mere end Air, men med 128GB mindre lagerplads. Du skal altså gøre op med dig selv om de forskellige fordele ved Pro opvejer den mindre hukommelse. De to serier ligner faktisk hinanden lidt for meget efterhånden, efter min mening.

Ikke desto mindre er iPad Air en af de allerbedste tablets på markedet – og den får en stor anbefaling herfra.

Apple iPad Air 2022

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Fra 5.299 kr.

iPad Air rammer lige det rigtige sted; den giver masser af funktionalitet og en decideret vanvittig ydelse i en lille indpakning.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.