fbpx

 

 

 

 

Mobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: Apple iPad Air 2020

iPad Air 2020 rammer i et sweet spot - du får rigtigt meget for pengene.

Apples iPad Air-serie har været sådan lidt en sjov hybrid de seneste år. Det drypper lidt ned på den fra Pro-serien, og den er prissat noget højere end den “billige” iPad – der i øvrigt også lige er blevet opdateret, læs vores anmeldelse her – men med iPad Air 2020 har Apple virkelig lavet lidt af en genistreg: Air er nu lige så god som Pro på stort set alle måder, men stadig betydeligt billigere. Den adskiller sig betragteligt fra den almindelige iPad både i design og funktionalitet, så den er virkelig det bedste fra begge verdener.

Designet som en Pro

I første hug ligner iPad Air 2020 meget en iPad Pro. Altså, som i rigtigt, rigtigt meget. Den har fået stort set samme design med de ret tynde kanter med det skarpe kantbånd rundt. Det fungerer rigtigt godt og får Air til at virke både eksklusiv og ekstremt solid i ét hug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kanten rundt om skærmen er lige stor hele vejen rundt – præcis som på Pro. Skærmen er dog “kun” 10,9 tommer og ikke 11 tommer, men selve længde og højde er ens, så Pro har altså lige lidt mere skærm på samme plads og kanten er en smule tyndere. Det er dog stort set ikke til at se forskel på de to tablets, udover hvis man vælger en farvet iPad Air. Air kommer nemlig i en lang række forskellige farver. Min testenhed er grøn, og i øvrigt en ganske smagfuld lys grøn. Bagsiden er i metal, og i det hele taget virker iPad Air ekstremt velbygget og solid – men det er nogenlunde hvad jeg forventer af Apple.

TouchID i en ny version

Første gang man sætter iPad Air 2020 op, mødes man af muligheden for at sætte TouchID op. Men eftersom der, på den tynde kant rundt på Air, ikke er blevet plads til en hjem-knap, så foregår det i stedet på power-knappen, som sidder på siden af iPad’en. Det fungerer lige så let og elegant som den “almindelige” iPad eller iPhones udstyret med TouchID.

Under opsætningen bliver man også bedt om at vælge en alternativ finger, simpelthen fordi der ikke er noget “op” og “ned” på en iPad, så TouchID, når man holder tabletten vertikalt, kan sidde i begge sider. Man vænner sig ganske hurtigt til den nye måde at åbne sin iPad på – det fungerer super let. En ting der undrer mig lidt er, at man ikke laver samme koncept på iPad (i hvert fald Air som ikke har FaceID) som på Mac; hvis man har et Apple Watch låser Mac’en automatisk op, hvis uret er låst op. Eftersom der ikke rigtigt er den store brugsforskel på Mac og iPad synes jeg, det ville være logisk (jeg har spurgt Apple og hvis der kommer svar, opdaterer jeg denne anmeldelse).

God skærm – men ikke helt Pro

Skærmen på Air leverer op til 500 nits, hvilket er okay, men ikke helt så meget som de 600 nits iPad Pro serien leverer. Der er heller ikke ProMotion, så opdateringshastigheden er lavere, noget jeg dog har en smule svært ved at se i dagligdagen. Selv ved spil opfører Air sig ganske fint.

Opløsningen er på 2.360 x 1.640, hvilket giver en PPI på 264 – præcis som på 11″ iPad Pro. Med andre ord er skærmen absolut godkendt, og selv om den måske ikke slår eksempelvis Samsungs bedste skærme på deres tablets på specifikationerne er der, i dagligt brug, ikke rigtigt noget at udsætte på skærmen på iPad Air 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kun to højttalere

Hvor iPad Pro har hele fire højttalere fordelt rundt på tabletten, har Air kun to – en i top og en i bund. I praksis hører man en smule forskel i både den måde lyden spredes ud fra tabletten på og den fylde tabletten kan levere i bassen. Der er virkelig forskel på de to tablets på lyden. Når det er sagt vil jeg også sige, at du skal sidde med dem ved siden af hinanden for at opdage, hvor meget bedre Pro er på lyden, for Air lyder faktisk ganske udmærket af en tablet at være.

Pro tilbehør

Jeg ville virkelig ønske, at dette ikke blev en direkte sammenligning med iPad Pro, men det kan ikke rigtigt gøres anderledes, for det er helt tydeligt at iPad Air 2020 bider storebror i haserne. Den nye Air har nemlig også understøttelse af Apple Pencil 2 (den med magnet, der sidder fast på kanten af iPad) og den vil også understøtte Magic Keyboardet. Med andre ord er der ikke noget tilbehør som iPad Pro har, som Air ikke har. Hvilket er glimrende.

Med i kassen har Apple lagt en 20W oplader, hvilket faktisk er bedre end den 18W oplader, der følger med til Pro.

Opladning og batteri

For første gang har iPad Air nu også fået USB-C. Det betyder bedre fremtidssikring og jeg synes alle Apple produkter burde have USB-C nu (også iPhone 12 Pro … Men det har den ikke). Med 20W opladeren går det ekstremt hurtigt at oplade Air, og den holder i øvrigt snildt batteriet i 8-9 timers brug ved blandet brug. Spiller jeg et spil eller to bliver det lidt mindre, men faktisk viser processoren sig at være ekstremt effektiv, og den holder bedre strøm, når jeg spiller, end jeg har oplevet med iPad Pro. Og det har som sagt noget med processoren at gøre, for den er spritny.

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+

Premiere på A14 processoren

iPad Air var faktisk det første produkt der blev udrustet med Apples nyeste og mest skinnende processor, A14 Bionic. Med den chip kommer også en helt uovertruffen ydelse.

I Geekbench slår iPad Air stort set alle andre tablets på markedet – og faktisk også mange pc’er. Single-Core ender på 1.584 og dualcore ender på 4.006. Det svarer naturligvis rigtigt godt til den nye iPhone 12 Pro, der har samme processor.

I praksis er Air hurtig. Altså virkelig hurtig. Jeg kan ikke føle nogen forskel på den og iPad Pro i dagligt brug, så du kommer ikke til at gå ned på kræfter det næste lange stykke tid, hvis du investerer i iPad Air.

Skal du gå efter en iPad Air 2020?

Det korte svar er ja. Du får ekstremt meget iPad for pengene, og selv om du vælger 256GB modellen, der koster 6.399 kroner (4.999 kroner for 64GB, men det er lige i underkanten) står en Pro med 256 GB i 7.799 kroner. Altså 1.400 kroner mere. Men i praksis får du ikke voldsomt meget for de ekstra penge, så hvis du ikke har brug for bedre lyd og et par frække skærmfunktioner vil jeg råde dig til at tage Air i stedet – og så eventuelt bruge de sparede penge på Magic Keyboard eller/og en Apple Pencil.

I hvert fald er iPad Air 2020 en vanvittigt lækker tablet, som vil holde i mange år.

Apple iPad Air 2020

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Fra 4.999 kr.

iPad Air 2020 rammer lige der, hvor det er allerbedst; du får masser af ydelse og et lækkert design, og til en pris der er rimelig.

Back to top button