AnmeldelseTastaturer og musTophistorie

Anmeldelse: Logitech MX Mechanical

Logitech har skabt tastaturet MX Mechanical. Et mekanisk tastatur til den kræsne bruger, der vil have det bedste. Og det får man.

Langt de fleste af os tænker nok ikke videre over det tastatur der står foran os. Det er blot et nødvendigt stykke udstyr til betjening af computeren. Sådan er det ikke med Logitech MX Mechanical. I den tid jeg har testet tastaturet, har jeg ligefrem glædet mig til at sætte mig ved de mekaniske taster, med den helt perfekte afstemte lyd.

Hvorfor det er tilfældet vender vi tilbage til, men inden skal vi måske lige ridse op hvad et mekanisk tastatur egentlig er for en størrelse. Tasten på et mekanisk tastatur består simpelt forklaret af en fjeder og en kontakt. Når du trykker vil kontakten registrere et tryk. Dens modsætning er den type, som oftest benyttes på bærbare og tastaturer (oftest) i den billigere ende. Her er det en membran der trykkes sammen og registrerer dine tryk.

Men et mekanisk tastatur er ikke bare et mekanisk tastatur, for at gøre sagen endnu mere kompleks. Der findes forskellige typer af mekanik, med forskellige lyde og føling som følge. Det testede tastatur har knaptyperne “taktile stille”. Logitech tilbyder også typerne “lineær” og “klikkende”, som vi ikke har haft lejlighed til at afprøve. 

Lysshow af den afdæmpede slags

Der er gået sport i at proppe flerfarvet lys i snart sagt ethvert stykke PC-tilbehør. Det er (heldigvis) ikke tilfældet med MX Mechanical. Aluminumrammen sammen med de matsorte og grå taster er simpelthen lækkert, når det lyses op af det hvide baggrundslys. Et lys du i øvrigt kan indstille i fem forskellige varianter – fra klassisk oplysning til en hypnotiserende bølge på tværs af tastaturet. Jeg synes alle varianter er udført ganske smagfuldt. Hvis man kan påstå det om et tastatur med LED-lys.

Det testede tastatur er modellen i fuld størrelse. Logitech har også lavet en ‘mini’-variant, som i så fald er uden det numeriske område, men ellers med samme funktionalitet. Det vil sige et tastatur der kan tilkobles med Bluetooth til nærmest enhver tænkelig platform. Skulle din enhed være uden Bluetooth medfølger også en USB-sender/modtager. Skifter du mellem flere computere, så har det tre dedikerede taster til at skifte mellem. Hvilket fungerer upåklageligt og sker lynhurtigt. 

Hvis du giver den fuld gas med lyset, så er batteritiden cirka 15 dage. Slår du det fra stiger det til hele ti måneder. 15 minutter i laderen, så er der saft og kraft nok til en hel dags arbejde. For at spare på batteriet, så slukkes lyset når du ikke benytter det og tænder igen, når hænderne nærmer sig. Der er nemlig sensor ombord, så lyset er klar inden du når tasterne. 

Sæt din tast som du vil

Som vi beskrev i vores nylige anmeldelse af Logitech MX Master 3S-musen, så styres opsætning i Logi Options+. Det er en glimrende applikation, hvor du kan dykke ned i opsætningen, så den bliver præcis som du ønsker. Som på musen, så kan du indstille app-specifikke opsætninger. Så funktionstasterne kan indstilles til at opføre sig forskelligt om du surfer på nettet i din browser eller skriver i din tekstbehandling. 

Prikken over i’et havde været en tilsvarende mulighed for baggrundslyset. Jeg ville gerne kunne aktivere lyset specifikt i det numeriske område, når jeg arbejder i et regneark, men fremhæve andre taster for eksempel i et spil. 

De fremhævede taster kan indstilles efter eget ønske

En sand fornøjelse i brug

Som skrevet i indledningen, så har jeg set frem til hver en chance for at sætte mig ved computeren og Logitech MX Mechanical. Det er en fornøjelse at benytte i det daglige. Det kræver lidt tilvænning, da vandringen på hver tast er en smule længere end på det gængse tastatur. Men når det er på plads, så er fornemmelsen af de mekaniske taster absolut investeringen værd. 

Nu er det testede her jo af den stille type, ifølge Logitech. Men det betyder ikke tastaturet er lydløst. Tasterne giver et behageligt “bump” ved tastetryk, som aldrig bliver generende, selv ved længere brug. Et mekanisk tastatur er uden tvivl en mere indlevende oplevelse at skrive på og det gør bestemt ingenting. 

iNPUT mener…

Logitechs MX Mechanical er et tastastur til den kræsne bruger. For der findes adskillige muligheder til langt under den halve pris. Mekaniske tastaturer, der samtidig er designet til almindeligt kontorbrug og ikke gaming, hænger ikke på træerne. Her får du et produkt af høj kvalitet, som kan tilpasses til lige dit behov og så ser det ganske enkelt bare pænt ud på skrivebordet. 

Logitech MX Mechanical

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.299 kr.

Logitech MX Mechanical er et tastatur for dem der ikke vil nøjes. Her fås både hardware af den bedste slags og softwaren der udnytter det til fulde.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.