×
Apps og tjenesterGaming

Overcooked er en fantastisk færdigret

Co-op fra sofaen er gammel og efterhånden overset spildisciplin, der, når den gøres rigtig, kan skabe nogle sindsoprivende oplevelser, som online multiplayer ikke helt kan efterligne.

For der er bare noget særligt over at game sammen fysisk, med high fives eller lammere til følge, når tingene enten klikker eller brænder helt på.

Simpel opskrift

Præmissen i ‘Overcooked’ er simpel: Tag styringen over to til fire kokke, tilbered bestillingerne, der vælter ind, undgå panik og få tjent så mange penge/point som muligt, inden tiden rinder ud.

Det er i og for sig ikke en indviklet opskrift, men når først gryderne koger og bøfferne steger, alt imens en mindre brand er brudt ud i højre side af køkkenet, så stiger stressniveauet til et ‘sammenbrud’-stadie af Gordon Ramsay’ske proportioner.

Men det er samtidig grunden til, at ‘Overcooked’ er et genialt, udfordrende og sygemeldings-fremkaldende spil. For du kan ikke tillade dig et stille øjeblik, men belønningen ved at gennemføre endnu en bane er det hele værd. Samarbejde er nøgleordet, og hvis folk ikke kender deres plads i køkkenet, så opstår der kaos hurtigere end du kan nå at sige: ’Lugter her ikke lidt brændt?’.

Proppet med indhold

Derfor handler det om, at lægge en plan for serveringen og så følge den så vidt som muligt. Problemet er dog, at hver bane indeholder forskellige forhindringer – fx mus der spiser maden eller isglatte gulve – hvilket medføre, at selv den bedste lagt plan kan blive spoleret på to sekunder. Og så handler det om at improvisere, så holdet kan kvalificere sig til næste bane.

’Overcooked Special Edition’ er desuden proppet med baner og forskellige spil-modes, så der simrer tonsvis af timers underholdning under spillets grydelåg.

Spis ikke alene

Dog kun hvis du deler oplevelsen med én eller flere. For hvor spillet er co-op i sin fineste form, der passer perfekt til Switch’en, så burde singleplayer-delen mere have titlen Undercooked.

Spillet alene mangler ‘Overcooked’ simpelt hen sin hovedingrediens, som er samarbejde, og den enorme tilfredshed det medfører, når serveringerne flyver over disken, og slutresultatet bliver en ny, færdigbagte rekord. For når man pludselig selv skal styre slagets gang, bliver det hurtigt uoverskueligt, og en gennemført bane smager bare mindre af succes. Desværre har spillet ikke en online-funktion, og kan derfor kun anbefales, hvis du lokke en ven eller tre til et hjemmevisit.

Slingrende styring

Singleplayer-delen og mangel på online-funktioner er desværre ikke det eneste sted, hvor spillet mangler lidt flere timer i ovnen.

Styringen er nemlig en smule løs, hvilket kan føre til en del frustrationer i et spil, hvor timing og finstyring er nøglen til succes. Og størrelsen på Switch’ens Joy Cons hjælper heller ikke, da voksenhænder let kan glide på styrepinden. Øvelse gør heldigvis mester, og efter nogle timer lærer man at kompenserer for de små udfald i præcisionen.

Grafikken er heller ikke fine dining, da hver bane har et simpelt helikopter-perspektiv af hele køkkenet, hvor de buttede kokke drøner rundt og mest ligner noget fra dengang, hvor Henrik Boserup stadig var et madorakel herhjemme.

Men hvis du sidder med en lille kok i maven og har et par venner, der ikke har noget imod at blive råbt af, så er ’Overcooked Special Edition’ en glimrende lille tilføjelse til Switch’ens indie-bibliotek.

‘Overcooked’ findes også til Xbox One, PlayStation 4 og pc.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.