×
Gaming

Xbox Scorpio skal være konsollernes sportsvogn

Da Microsoft startede det, de kaldte Project Scorpio var det klare mål, at lancerer en ny version af Xbox One, der kunne slå PlayStation 4 Pro på ren ydelse. Nu har de løftet sløret for specifikationerne på den kommende luksus-Xbox.

Scorpio bliver konsollernes Ferrari

Microsoft inviterede mediet Digital Foundry til hovedsædet og lod dem se konsollens indmad og snakke med folkene bag Scorpio: her er, hvad vi ved:

Scorpio er endnu en såkaldt SOC (System On a Chip), hvor CPU, lyd, grafik med mere er samlet på en processor-chip. Den nye Xbox-chip er speciallavet og har lige som forgængeren i Xbox One to quadcore CPU’er, men fekvensen er steget fra 1,75 Ghz til 2,3 Ghz. Men på det mere tekniske plan har Microsoft forbedret chippen, så der sker hurtigere kommunikation mellem CPU og GPU (grafik) og fra processor til hukommelse – det skulle betyde at processorintensive processer som grafik og lyd kan foregå meget hurtigere.

Monstergrafik og Dolby Atmos

Hvis man skal lave hurtige bilkortssammenligninger af grafikchips, så måler man i teraflops. Her lover Microsoft at den nye Scorpio leverer 6 teraflops mod lillebrors 1,3 – den nærmeste konkurrent PS4 Pro kan klare 4. Og hvis man gerne vil bruge sin Xbox til film, så kommer Scorpio med en 4K BluRay-afspiller og understøtter også Dolbys suveræne Atmos-format.

Scorpio er ikke en ny generation Xbox, men en massiv opgradering, der kan udnytte folks 4K-skærme (og slå Sony). Scorpio bliver fuld bagudkompatibel og løftet fra Microsoft er simpelt: Alt hvad din Xbox One kan køre, kan Scorpio også køre – bare bedre og flottere. Og alle spil og spiltilbehør, der kommer fremover, skal kunne køre på begge udgaver af Xbox.

Men det kommer an på spillene

Det er ikke nok i sig selv at have en ny boks med bedre specifikationer. Selv om der også vil være tydelige forbedringer på ældre spil, så bliver det ikke det, der vinder en konsolkrig. Microsoft håber på, at de mange fordele for udviklere i Project Scorpio, vil få dem til at udvikle spil, der virkelig udnytter konsollens muligheder. Skal Scorpio sælge, så skal der ikke bare være flottere spil, men også eksklusive titler – som f.eks. Horizon Zero Dawn, der kun er udkommet til PlayStation 4 og i Pro-udgaven nok er det flotteste konsolspil på markedet lige nu.

Den nye Xbox kommer først til jul, så det bliver spændende at se, hvad der kommer til at ske.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.