HovedtelefonerTophistorie

Anmeldelse: Sony LinkBuds S

Vi har taget Sonys nyeste in-ear hovedtelefoner LinkBuds S i ørerne og undersøgt om de er ligeså imponerende som listen over funktioner.

Sony har i årevis gjort sig positivt bemærket i kategorien for høretelefoner. Derunder også af typen der er blevet døbt True Wireless-hovedtelefoner. LinkBuds S er seneste inkarnation i den boldgade. Vi har taget dem i ørerne og set om de kan leve op til det sædvanlige høje niveau fra Sony.

Gedigen kvalitet og én klar mangel

Men før det kommer dertil, så skal hovedtelefonerne pakkes ud. De leveres i en tidsrigtig papæske med et snert af genbrug. I æsken får du naturligvis etui, en række gummidutter i varierende størrelser og sidst et kabel til opladning. Og det får du desværre brug for, da trådløs opladning ikke er understøttet. Det er et forkert (fra)valg i min optik.

Kvaliteten er som forventet høj. Og selvom hver enhed blot vejer ind med 4,8 gram, så føles de solide. Materialet er plast, men af den matte slags, som er ret så pæn. Og formentlig vil fremstå sådan i lang tid. Etuiet er i samme matchende farve. Plastikken stammer i øvrigt fra gamle bildele. Anmeldereksemplaret her er af den hvide slags, men de fås i sort og hvad der vel bedst beskrives som cremefarvet. 

Jeg er ret vild med designet, som er diskret og blottet for enhver unødvendig detalje. Når samtidig kvalitetsfornemmelsen er i top, så er de i forvejen høje forventninger ikke blevet mindre. 

Spækket med funktioner – i rodet indpakning

Der skal ikke herske tvivl om at Sony har spækket LinkBuds S med funktioner. Flere end jeg kan nå omkring her. Der er naturligvis aktiv støjreduktion, som det hører sig. Ligesom Google Fastpair gør det lynende hurtigt at tilslutte LinkBuds S til din Android-enhed. De kan naturligvis også sagtens kobles på en iPhone.

LinkBuds S – funktioner

LinkBuds S er spækket med funktioner – se de mest fremtrædende nedenfor

  • Verdens mindste og letteste True Wireless-hovedtelefoner (4,8 gram stykket)
  • Aktiv støjreduktion eller transparent lyd
  • Stemmegenkendelse, der fremhæver din stemme under opkald og sorterer støj fra
  • Adaptive Sound Control indstiller LinkBuds S baseret på dine vaner
  • Automatisk registrering af hvilke ørepuder du benytter
  • Speak-to-Chat deaktiverer støjreduktion, hvis du begynder at tale
  • Understøtter “OK Google” og “Alexa”
  • Understøtter Spotify Tap
  • Google Fast Pair for hurtig tilslutning
  • Understøtter Bluetooth LE Audio

I den mere raffinerede afdeling, så har LinkBuds S, via dens app, en funktion der lærer dine vaner. Så hvis du altid slår støjreduktion til når du befinder dig på arbejde, så vil de efterhånden lære det og blot slå det til, når du befinder dig på lokationen. Du kan også indstille bestemte indstillinger til bestemte aktiviteter. Så vil du gerne have transparent lyd når du har LinkBuds S med på gåtur, så kan de automatisk genkende gang fra løb, transport og stillesiddende aktiviteter – med forskellige indstillinger til hver. Dét er hamrende smart og fungerer rigtig godt.

Hey LinkBuds S!

Benytter du Alexa eller Google Assistant, så kan du aktivere assistenten blot med stemmen. Sidstnævnte understøtter også styring af selve LinkBuds S. Således kan du skifte lydprofil og lignende, uden at løfte en finger. Skulle du alligevel løfte en finger op til LinkBuds S, så har både højre og venstre trykfølsomme områder, der kan skifte nummer, tage telefonen med videre. Det er praktisk, men må indrømme at jeg som oftest griber efter telefonen, fremfor at fifle med om det nu var to dobbelte taps på venstre side, der aktiverer den ønskede funktion.

Alle disse funktioner og mange flere til, bliver naturligvis styret i den medfølgende app. Og her bliver tingene lidt rodet. Sony har givet LinkBuds S så mange muligheder, at det tenderer uoverskueligt, at bevæge sig rundt i indstillingerne. Umiddelbart vil jeg skyde skylden på det faktum, at app’en består af en masse tekst – havde funktioner og indstillinger været illustreret med ikoner, så vil jeg gætte på overblikket havde været større. At det er et kritikpunkt skal dog ses i lyset af, hvor lidt der er at pege fingre ad med LinkBuds S.

Behagelige med glimrende lydbillede

Pasformen til i hvert fald mine ører er upåklagelige. Letheden på enhederne medvirker naturligvis også til, at de kan bæres i timevis, uden man begynder at føle irritation. Samtidig er Sony om ikke markedsledende, så deroppe ad i forhold til aktiv støjreduktion. Den er absolut glimrende. Selv i et fyldt supermarked med al den larm det medfører, kunne jeg gå i komplet stilhed. Slår man den transparente lyd til, så de ydre mikrofoner lukker den ønskede mængde lyd ind, er behageligheden i top. Den funktion er af mange producenter fejlet, da lyden der ender i øret er kunstig og “behandlet”. Det er slet ikke tilfældet her.

Linkbuds S fås i hvid, sort og … den sidste

Selve lydkvaliteten er, ikke overraskende fra Sony, høj. Lyden var efter min smag lidt flad, med standardindstillingerne. Men efter lidt justering i equalizeren i app’en, så blev bassen tilpas bastant og det øvrige register mere dynamisk. Metallicas Fade to Black, med den enlige guitar i starten, er et glimrende billede på LinkBuds S’ formåen. Både de stille passager og det modsatte håndteres med et skønt overskud. 

Ofte har jeg en podcast i ørerne når der skal foretages praktiske gøremål. Dels sidder LinkBuds S perfekt, selvom den stod på havearbejde med både bevægelse og sved på panden til følge. Men stemmerne i de lyttede podcasts fremstod også tydelige og naturligt gengivet. Det er ingen sag at bære LinkBuds S i timevis. Den lovede batteritid på 6 timer viser mit brug bør være realistisk. Der er yderligere 14 timer at hente i etuiet. 

iNPUT mener…

Hvis dit behov er et par lette hovedtelefoner, som er til at bære over længere tid, så LinkBuds S et glimrende bud. Hvis du ønsker god lyd i et sæt hovedtelefoner der er spækket med funktionalitet, så er LinkBuds S et endnu bedre bud. Hvis du så kan leve med en relativt stejl indlæringskurve, før du kan finde rundt i app’ens utallige muligheder, så er der næppe et bedre bud i prisklassen. Meget af funktionaliteten er henvendt til Android-brugere, så har du sådan en enhed i lommen får LinkBuds S mine absolutte anbefalinger. Eneste reelle ankepunkt er den manglende trådløse opladning. Det havde været prikken over LinkBuds S.

Sony LinkBuds S

Design
Betjening
Lydkvalitet
Funktioner
Pris

1.500 kr.

LinkBuds S udmærker sig ved en lang liste af funktioner, der tilsammen udgør et sæt hovedtelefoner, der vinder i næsten enhver henseende.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.