Når man tænker Bowers & Wilkins, tænker man typisk på overlegen lydkvalitet. Men sådan er det desværre ikke med englændernes high-end hovedtelefoner, Pi7 S2, der halter efter konkurrenter i samme prisklasse.
Ser man udelukkende på listen over specifikationer, kan samtlige high-end features krydses af. Pi7 S2 har både adaptiv aktiv støjdæmpning, trådløs opladning af etuiet, højopløst 24-bit signalbehandling samt understøttelse af AAC og AptX HD (op til 24-bit/48kHz).
Etuiet har endda en lille ekstra detalje, der gør dem helt unikke. Du kan tilslutte en ekstern lydkilde via minijack- eller USB-C direkte til ladeetuiet, som sørger for at sende lyden videre til ørepropperne. Det er genialt for eksempelvis rejsefolket, der ser film på flyrejsen via flyets underholdningssystem.
De har også en IP54-certificering, der betyder, at de godt kan håndtere lidt regn, men at de ikke skal med i bad. Designet af propperne gør dog, at de ikke virker oplagte til eksempelvis sport og træning.
Skal drejes på plads
Ladeetuiet er forholdsvis stort og fremstillet af plastik. Jeg har et par kritikpunkter her. For det første føles det ikke som “kvalitet”. Låget virker skrøbeligt og lyden, når låget klappes ned, giver et billigt indtryk. I forhold til prisen kunne man godt forvente lidt mere kvalitetsfølelse.
Propperne er heller ikke de nemmeste at få op fra etuiet. Der er ikke meget at holde på, og magneterne, der skal holde propperne på plads, er temmelig stærke.
Bowers & Wilkins har designet propperne på en måde, så de skal “drejes” ind i ørerne for at sidde fast. Det kræver tilvænning, men er helt essentielt, hvis den aktive støjdæmpning skal fungere – og man vil have tålelig lyd.
Hvad værre er, så er der ingen mulighed for at ændre volumen direkte på propperne. Det skal gøres via enheden, hovedtelefonerne er koblet til. Og så mangler jeg altså en equalizer i den medfølgende app, så jeg kan skræddersy lyden. Den findes ikke.
Lydkvaliteten
Apropos lyden, så skuffer hovedtelefonerne på dette punkt. Bevares, de leverer en ganske flot lyd. Men altså ikke til denne pris. Her kører B&O Beoplay EX simpelthen i cirkler om Pi7 S2, selv om de koster nøjagtigt det samme.
Det samme gør sig gældende for den aktive støjdæmpning. Den gør jobbet, men ikke overvældende godt – og Apple AirPods Pro gør det bare langt mere overbevisende. Jeg har ikke haft mulighed for at teste Pi7 S2 i et fly, men i et tog kan man stadig høre rumlen.
Til gengæld excellerer Pi7 S2 på ét punkt, hvor mange andre fejler: Opkaldskvalitet. Lyden er både klar og forståelig for begge parter.
iNPUT mener …
- Understøtter high-res audio.
- Etuiet fungerer som trådløs sender.
- God lydkvalitet under opkald.
- Prisen.
- Ingen volumenstyring på propperne.
- Føles ikke premium på trods af prisen.
- Bedre lyd hos konkurrenterne.
Pi7 S2 er et godt eksempel på, at det er ligegyldigt hvor mange lækkerier man putter i et produkt, hvis kernen ikke er i orden. I dette tilfælde lydkvaliteten. Specielt når vil have premium-pris for produktet.
Med en prislap på 2.999 kroner er Pi7 S2 væsentlig dyrere end Apple AirPods Pro (2.299 kr.) og i samme prisklasse som B&O Beoplay EX, der brillerer på lydkvalitet.
Læg dertil at batterilevetiden i Pi7 S2 heller ikke imponerer. Bowers & Wilkins lover fem timer, mens både AirPods Pro og Beoplay EX giver dig en time mere. Endda med aktiv støjdæmpning aktiveret.
I sidste ende er det svært at anbefale Bowers & Wilkins Pi7 S2, når man tager prisen og konkurrenterne i betragtning. Selv om de egentlig leverer ganske fint.
Bowers & Wilkins Pi7 S2
Design
Betjening
Lydkvalitet
Funktioner
Pris
2.999 kr.
Det er svært at anbefale Bowers & Wilkins Pi7 S2, når man tager prisen og konkurrenterne i betragtning.