×
HovedtelefonerTophistorie

Anmeldelse: Wavell Pro

Den danske virksomhed Wavell har netop præsenteret deres nye produkt, Wavell Pro. Vi har taget dem med på tur og testet deres formåen.

Dansk lyd har en lang stolt tradition. B&O og Jabra i særdeleshed, når vi taler hovedtelefoner. Om Wavell, som du måske bedst kender fra Løvens Hule på DR, går efter at komme i det selskab, skal være usagt. Vi har kigget deres seneste produkt, in-ear hovedtelefonerne Wavell Pro efter i sømmene. Måske, måske ikke, hører de til i samme liga?

Wavell har foreløbigt udsendt to hovedtelefoner med navnene One og Two. De hørte til i den prisvenlige ende, med basale funktioner. Med Pro-modellen er der taget hul på et helt andet segment. Førstehåndsindtrykket da pakken lander på skrivebordet er bestemt også godkendt. Indpakning og præsentationen af hovedtelefonerne er indbydende og får forventningerne om et kvalitetsprodukt til at stige.

I kassen findes det sædvanlige. Hovedtelefoner og opladeræske, som også tilbyder trådløs opladning, er i dette tilfælde sorte, men fås også i en hvid model. Derudover er der et kort USB-C kabel og gummidutter i varierende størrelser, så de kan tilpasses dit øre. 

Der savnes en app

Opsætningen foregår ganske let. De sættes i parringsmode og dukker straks op i telefonens Bluetooth-liste. Her løber man også ind i den første overraskelse – eller skuffelse om man vil. I modsætning til praktisk talt alle hovedtelefoner i denne prisklasse, så er der ingen tilhørende app, hvor du kan fintune støjreduktionen, opsætte styringen og lignende. Du er derfor overladt til standardindstillingerne og et håb om at de matcher dine præferencer.

Det kunne jo være at der intet behov var for at indstille noget. Derfor puttede jeg Wavell Pro i ørerne på min sædvanlige tur på job, der består af både cykel og tog. De ideelle transportmidler til at teste et par hovedtelefoner.

Min første konklusion var jeg havde enormt svært ved at finde et fit, hvor de sluttede tæt og samtidig var behagelige at bære. Om det skyldes mine ører eller udformningen af enhederne, som er ganske store, er svært entydigt at konkludere. 

Jeg har lyttet til en blanding af musik og podcasts på mine ture, hvor jeg har afprøvet Wavell Pro. Lydbilledet er egentlig ganske udmærket, men skifter på mærkelig vis enormt meget karakter, når der skiftes fra transparent lyd til støjreduktion. Ved sidstnævnte bliver lyden underlig mudret og kan bedst beskrives som lyden af en højtaler, hvor nogen har smidt et uldent tæppe henover. Når man så samtidig ingen app har til rådighed, hvor niveauerne kan justeres, så efterlades jeg desværre ikke med indtrykket af et Pro-produkt.

Man får ellers fornemmelsen af et sæt hovedtelefoner, der godt kan levere både en tilpas tung bund og klarhed i de øvrige registre. Men lytteoplevelsen skæmmes desværre af førnævnte.

Vind i håret og desværre også i ørerne

Wavell Pro er udstyret med såkaldt hybrid ANC (støjreduktion). Hvilket betyder at der er mikrofoner både på inder- og ydersiden, der skal opfange og neutralisere omkringliggende støjgener. De dæmper dybe toner pænt, som for eksempel fra et bumlende regionaltog, mens høje toner fra stemmer dog fortsat høres ret tydeligt. På cykelturen måtte jeg skrue relativt meget op, da de desværre ikke formår at frasortere den uundgåelige vindstøj, særligt effektivt. 

På plussiden, så er forbindelsen til telefonen og dermed turens underholdning, klippestabil. Jeg har tidligere oplevet hovedtelefoner, der kæmpede med netop dette når telefonen røg i en lomme eller taske. Takket være Qualcomm-chipsættet, der udgør hjernen i Wavell Pro, så skiftes enheder til at danne forbindelse med telefonen. Afhængig af hvilken der kan opnå den bedste forbindelse. Ved mange er det én fast, der står for det. Jeg oplevede derfor ikke udfald en eneste gang i testperioden.

Batteritiden er opgivet til 7 timer, med yderligere to fulde opladninger fra batteriet i opladeræsken. De tal stemmer meget godt med mine oplevelser og så længe man kan holde sig kørende en hel dag, vil de fleste formentlig være tilfredse. 

Styringen af Wavell Pro foregår på siden, der er trykfølsomme. Man kan således skifte nummer, skifte mellem transparent og støjreduktion og besvare opkald. Men ikke skrue op og ned. Her skal der gribes efter telefonen. Det er ærgerligt. Jeg havde foretrukket enheder med enten en fysisk knap eller med haptisk feedback. Det er ganske enkelt for svært at fornemme hvornår man rammer rigtigt på den trykfølsomme flade.

iNPUT mener…

Jeg havde set frem til at afprøve Wavell Pro, der på papiret kunne tegne til at blive en succes. Spækket med gode funktioner og et fornuftigt prisleje. Desværre er konklusionen at der endnu er et stykke vej til et produkt, der ikke kun bærer Pro-navnet, men også føles som ét. Lyden ændrer sig (for) markant, når der skiftes mellem de to tilgængelige muligheder. Samtidig er støjreduktionen simpelthen for ineffektiv og så kan selv ikke gode intentioner redde den hjem. 

Wavell Pro

Design
Betjening
Lydkvalitet
Funktioner
Pris

1.199 kr.

Wavell Pro falder igennem på vigtige parametre som lydkvalitet og den støjreducerende funktion.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.