×
Routere

TP-Link Deco M5 3 pack

TP-Links Deco er et fint mesh wifi system - og prisen er god.

Mesh er kommet for at blive når det kommer til wifi. Vi har for nylig anmeldt Googles glimrende system, og nu har jeg haft fingrene i TP-Links Deco, der på rigtigt mange måder minder om Googles. Faktisk får du en smule mere for pengene her, for TP Links Deco M5 kan du få fra lige under 2.000 kr., hvilket er en mildt sagt fin pris. Det vil du formentlig give mig ret i, når du har læst denne anmeldelse.

Eksemplarisk opsætning

Opsætning af systemet tager – jeg lyver ikke – ti minutter. Højst. Og det meste af de 10 minutter går med at vente på, at dit modem genstarter. Du starter med at installere en app, der så, trin for trin, guider dig igennem opsætningen. Du skal oprette dig som bruger for at komme igang – og her er desværre ikke noget med bare at bruge en Google konto – du skal oprette en – men det tager et minut.

Dernæst viser appen dig hvordan du fysisk tilslutter den første enhed, der så bliver den primære enhed. Dernæst skal dit modem genstartes (og ja, det skal du gøre – ellers risikerer du at systemet ikke fungerer eller fungerer ustabilt.). Til sidst sætter du wifi indstillingerne op. Og så spørger appen, om du vil sætte en enhed mere op – og hvis det er tilfældet går du videre til det rum, du vil sætte den op i. Så utroligt let.

Forbindelsen er perfekt

Ligesom med Google opnår jeg en forbindelse der leverer fuld knald på forbindelsen imellem enhederne – ifølge TP-Links egen app, i hvert fald. I min test når jeg da også uden problemer min fulde download hastighed fra mit internet fra alle steder i hjemmet. Godt nok lider TP-Links system af, at de to “satellit-enheder” mister halvdelen af hastigheden fordi de kun har dualband – og det ene bånd bruges til at forbinde med hovedenheden. Men i praksis er det helt ligemeget for de fleste almindelige brugere, for der er rigeligt hastighed til, at du kan streame et 4K signal til enheder forbundet til en satellit. Skal du kopiere store filer imellem eksempelvis en pc og en server forbundet til forskellige enheder kan det dog eventuelt betale sig at køre et kabel imellem dem for at få acceptabel hastighed – og det er jo trods alt ikke optimalt.

God app – og antivirus

Googles app var god og simpel – men var også begrænset af, at den har relativt få avancerede muligheder. Det lider TP-Link Deco systemets app ikke af, og her bliver det tydeligt, at TP-Link er helt på hjemmebane. Ikke bare kan du indstille stort set alt – du får også indbygget antivirus i systemet. Det er altså ganske enkelt genialt.

Alt i alt leverer TP-Link med Deco et godt system, der både er avanceret og alligevel let at sætte op. Det leverer en ydelse de fleste vil være ganske tilfredse med, og oven i hatten får du altså indbygget antivirus. Havde der været et 3. bånd så hastigheden imellem moder- og satellit-enheder havde været i top havde det været det perfekte hjemmenetværk. Men det er stadig ret godt.

TP-Link Deco M5 3 pack

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 1.875 kr

En ydelse de fleste vil være ganske tilfredse med, og oven i hatten får du altså indbygget antivirus

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.