×
Teknologi

Apple åbner NFC-funktionalitet i iPhone for EU-borgere

De engelske myndigheder har overtalt Apple til at åbne yderligere for NFC-funktionaliteten i iPhone, så den kan bruges til at scanne EU-borgernes pas.

De engelske myndigheder har indgået en aftale med Apple, der betyder, at Cupertino-firmaet åbner yderligere for NFC-funktionaliteten på sine iPhones. Englænderne har i forbindelse med Brexit snittet en app, der skal gøre det nemmere for EU-borgere at søge ophold i England efter at landet træder ud af EU. 

Processen kræver at ansøgeren udfylder et skema, tager en selfie og scanner sit pas med NFC-teknologien. Men NFC-funktionaliteten på iPhone har hidtil kun understøttet data i NDEF-formatet og dataene i EU-borgenes pas følger ikke denne standard.

Nu har Apple lovet at udvide funktionaliteten på iPhone, så den kan bruges med appen, der i øvrigt hedder EU Exit: ID Document Check application. Det skriver NFC World.

Der spekuleres dog i, at Apple ikke vil åbne funktionaliteten for alle udviklere, men udelukkende for de engelske myndigheder.

Problemet er kun aktuelt for iPhone-brugere ikke Android-telefoner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.