×
TeknologiTophistorie

Apple arbejder på banebrydende nyt batteri

Ifølge de seneste rygter vil Apple lancere deres eget, banebrydende batteri så tidligt som i 2025.

Apple udvikler allerede deres egne processorer. Med stor succes. Nu hævder medier, at Apple også er i gang med at udvikle deres eget batteri. Og at det vil være klart allerede i 2025. Batteriet skal bruges i samtlige Apples produkter, fra hovedtelefoner over iPhone til det kommende Vision Pro headset.

En kilde, der er bekendt med Apples planer, fortæller til sydkoreanske ETNews, at Vision Pro-headsettet har øget virksomhedens behov for højtydende batterier dramatisk. Vision Pro har en batterilevetid på bare to timer.

Men der er angiveligt blevet arbejdet på batteriet siden 2018, hvor Apple hyrede Soonho Ahn, der dengang var chef for Samsungs batteriudvikling.

Apple forsøger efter sigende at skabe et “helt nyt” slags batteri, med væsentligt forbedret ydeevne. Der er dog, ifølge rygterne, ikke tale om solid-state teknologi, som bilbranchen jagter. Tværtimod vil det være en forbedring at det eksisterende lithium-ion batteri med ny kemisammensætning.

For eksempel vil Apple udskifte den grafit, der typisk bruges anode-materiale. Der arbejdes også på at ændre sammensætningen af katodematerialerne (nikkel, kobolt, mangan og aluminium), ligesom der skal bruges kulstof-nanorør til at forbedre ledningsevnen.

Til trods for, at stadig lyder en smule “fluffy”, forventer ETNews at det nye Apple batteri kommer i de første enheder i 2025.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.