ElbilerTophistorie

Tesla-ejere tørster efter Apple-elbilen

Halvdelen af nye Tesla-ejere siger i en undersøgelse, at de kraftigt vil overveje at skifte, hvis Apple-elbilen nogensinde bliver en realitet.

Da Apple lancerede iPhone i 2007 gik det ualmindelig hårdt ud over Nokia, der dengang var verdensledende. Ifølge en ny undersøgelse skal bilproducenterne også til at se sig over skulderen, hvis Apple-elbilen nogensinde bliver en realitet.

I undersøgelsen svarer hele 50 procent af de nybagte Tesla-ejere, at de “bestemt vil overveje” at skifte Teslaen ud med en elbil fra Apple. I det hele taget står Apple-elbilen højt på ønskelisten; af alle adspurgte vil 26 procent bestemt overveje at købe en elbil med Apple-logo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det giver Apple en tredjeplads over de mest eftertragtede bilmærker – vel at mærke uden at de overhovedet har lavet en bil. Kun Toyota og Honda ligger højere.

Undersøgelsen, New Vehicle Experience Study, er foretaget blandt bilejere i USA af virksomheden Strategic Vision. Undersøgelsen har været foretaget hvert år i knapt 30 år, men det er første gang, Apple er med i spørgeskemaet.

I det hele taget er Apples popularitet stigende i hjemlandet. Det er ikke mere end et par uger siden, at iPhone overhalede Android-telefonerne som amerikanernes foretrukne smartphone.

Med hensyn til Apple-elbilen, har Apple i årevis haft gang i Project Titan, der måske, måske ikke, er ved at udvikle en bil. I hvert fald er bilbranchen fokus for projektet. Det kan dog også være at Titans primære fokus er software – til biler, forstås.

Apple-elbilen
Den nye CarPlay-udgave er dybere integreret i bilens systemer.

Senest præsenterede Apple i juni måned en ny udgave af CarPlay, der er langt dybere integreret i bilens systemer. Ikke ulig Android Automotive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kan være Apples strategi – først software, så hardware. Det vil ikke være første gang, Apple bruger software som isbryder. Da iPhone blev lanceret, var det netop softwaren, der adskilte den fra andre telefoner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.