Gadgets

Apple går et skridt nærmere USB-C

Med et nyt USB-C opladerkabel til Apple Watch virker fremtiden for Lightning endnu mere usikker.

Apple har i stilhed lanceret et nyt USB-C opladerkabel til Apple Watch og træder dermed et skridt nærmere en aflivning af deres egen Lightning-standard. Det underbygger også rygterne om, at de nye iPads, der lanceres i slutningen af oktober får USB-C i stedet for Lightning-stik.

Apple har tilbudt USB-C opladerkabel til iPhone og iPad i længere tid, men Apple Watch har altid været bundet til den gamle USB-A standard. Ærgerligt nok lader det ikke til at opladningen af uret går hurtigere med USB-C. Hastigheden begrænses simpelthen af den trådløse opladning. Til gengæld kan det være en fordel med det nye kabel, hvis du rejser en del – så kan du nøjes med at tage en enkelt USB-C oplader med i kufferten.

Til gengæld er kabelsituationen for Applebrugere mere rodet end nogensinde. Apples bærbare bruger alle USB-C (med undtagelse af MacBook Air, red.), mens både iPhone og iPad leveres med USB-A-ladere. Forhåbentlig bliver der ryddet mere op den 30. oktober, hvor Apple har inviteret iNPUT og resten af pressen til et event, hvor der forventes at blive lanceret nye iPads og Mac-computere. iNPUT er som eneste danske medie inviteret til eventet i New York.

Det magnetiske USB-C opladerkabel, der naturligvis kan købes på Apple Store, er 0,3 meter langt og koster 249 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.