Pixel
Gadgets

Målinger: Apples nye iPad Pro matcher MacBook Pro i ydelse

GeekBench-målinger viser, at den nye iPad Pro kan matche den seneste MacBook Pro i rå ydelse.

Det er bestemt ikke tilfældigt at den nye iPad Pro blev introduceret sammen med nye udgaver af Apples computere; Cook og kompagni vil meget gerne have dig til at opfatte iPad Pro’en som et reelt alternativ til en bærbar computer. Det understreges også af, at Apple har valgt at udskifte Lightning-stikket på de store iPads med USB-C-oplader – ligesom på de bærbare computere.

Matcher MacBook Pro

Ydelsen på iPad Pro er tilsyneladende heller ikke noget problem. Nye målinger, der er foretaget med programmet GeekBench, er dukket op på nettet. Og resultaterne er ret imponerende: 5.030 point i single-core målinger og knapt 18.000 i multi-core. Single-core målingen matcher en MacBook Pro med Intel i7 2,6 GHz processor. Den seks-kernede i7 er dog stadig hurtigere end den otte-kernede Apple 12X-processor i iPad Pro – men den er ikke voldsomt bagefter.

Den forrige udgave af iPad Pro fra 2017 scorede til sammenligning 3.908 og 9.310 i henholdsvis single- og multi-core. Det er nærmest en fordobling i ydelsen på multi-core. I hvert fald ifølge disse benchmarks.

Om det så kan overbevise os brugere om, at iPad’en er et alternativ til computeren, må tiden vise. Priserne på de nye iPad Pro-modeller begynder ved henholdsvis 6.699 kroner og 8.699 kroner. De kan købes fra 7. november.