Gadgets

Rygte: Her er detaljerne om de nye iPad Pro-modeller

Apple afliver Home-knappen, men giver de nye iPad Pro 2018-modeller USB-C.

Det er forventet, at Apple i løbet af denne måned vil afholde et event, hvor der præsenteres nye iPad Pro-modeller og Mac-computere. At der er nye modeller på vej er ganske vist – det afsløres af kildekoden til iOS 12.1 som netop er udsendt, der refererer til en “iPad2018Fall”-enhed. Og i dag kan websites 9to5Mac afsløre flere detaljer om de nye iPad Pro’er.

Slut med Home-knappen

Det er næppe nogen overraskelse, men Apple afliver nu Home-knappen helt. De nye Pro-modeller får kant-til-kant-skærm ligesom iPhone. Men i modsætning til telefonen, får iPad’erne ikke en notch. For selv om rammerne bliver tynde(re), så er der åbenbart stadig plads til TrueDepth-kamerasystemet, som bruges af bl.a. Face ID.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og apropos Face ID, så hævdes det i artiklen at funktionen vil fungere både i portræt- og landskabstilstand. Det gør den ikke på iPhone.

Eksterne skærme via USB-C

Mere overraskende er det, hvis rygterne om et USB-C stik taler sandt. Apple har hidtil kørt sololøb med sit Lightning-stik til opladning. Ifølge rygterne vil den nye Pro-modeller ikke alene have USB-C – men også være i stand til at vise 4K HDR-video på eksterne skærme via stikket. For at understøtte dette får Indstillinger et nyt menupunkt, hvor man kan indstille opløsning, HDR, lysstyrke og andre funktioner i forhold til den eksterne skærm.

Magnetisk tilslutning

Apple skifter også tilslutningen til det fysiske tastatur. En ny Magnetic Connector, som placeres bag på iPad’en vil gøre det muligt at tilslutte eksternt tilbehør. Ikke bare Apples eget Smart Keyboard-tastatur, men også tilbehør fra tredjepartsproducenter.

Apple Pencil 2.0

Den digitale blyant opdateres også til version 2.0 og den trådløse forbindelse opdateres, så den nu kan tilsluttes til iPad’en uden fysisk tilslutning – på samme måde som Apples AirPods. Det bliver også muligt at skifte pennen mellem flere enheder uden fysisk forbindelse. Det vides ikke om den nuværende Apple Pencil vil fungere med de nye iPad Pro 2018-modeller.

Hold øje med denne side – eller vores Facebookside – for flere nyheder om de nye iPad Pro-modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.