×
Gadgets

MacBook Pro – kan det betale sig at købe i udlandet?

12.999 kr. Så meget må du slippe, hvis du vil have den nye, “billige” MacBook Pro. Og så skal du i øvrigt finde dig i, at den største nyskabelse på de nye MacBooks, touch menu baren, ikke er at finde på din nye computer. For den glæde skal du hoste op med endnu ca. 3.500 kr., eller i alt 15.499 kr. Og det er altså for en 13″ udgave. Skal du have en 15″ udgave, skal du helt op i 21.099 kr. for at blive udstyret med den luksus.

EU priser er lidt bedre

Rundt om i EU butikkerne (Hvor du i øvrigt gerne må købe din MacBook) er der lidt at spare. Det mest nærliggende er måske England, hvor pundet efter Brexit ligger på et historisk lavt niveau. MacBook Pro 13″, der i Danmark koster 12.999 kr. koster i England 1.449 pund – hvilket i dagens kurs bliver en smule over 12.037 kr. Du sparer altså ca. 1.000 kr., men skal så forholde dig til, at det kan være besværligt at sende computeren retur i forbindelse med skader. Og, nå ja, så skal du også finde dig i, at du skal bruge et engelsk tastatur.

Vælger du at smutte over grænsen til vores tyske naboer, er der også en smule at spare – her koster en MacBook Pro 13″ i den billigste udgave 1.699€, hvilket bliver 12.638 kr. Det er set, at grænsebutikker har fået fat i MacBooks og sælger dem billigt og med dansk tastatur, men ligegyldigt hvad er prisen sjældent ret meget lavere.

MacBook Pro er billigst i USA

På Apples hjemmemarked er prisen på den mindste udgave af MacBook Pro en del lavere – 1.499$. Det bliver, omregnet til danske kroner i dagens kurs, 10.223 kr. Problemet er bare, at du ikke må købe et så dyrt produkt uden for EU uden at betale told og afgifter når du kommer hjem til Danmark. Reelt set smugler du altså produktet ind i landet, og bliver du stoppet i tolden kan det blive dyrt. Gør du det på den lovlige måde og køber computeren og deklarerer den – og betaler afgifter og moms – ender prisen på 12.938 kr. Og du har altså sparet lige under 60 kr. Og du har en computer med engelsk tastatur.

Med andre ord: Vil du have den nye MacBook Pro er dit bedste bud nok desværre at bide i det sure æble (Ha. Ha.) og købe den i Danmark.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.