×
Gadgets

WWDC: Apple lancerer iOS 11

Her til aften dansk tid har Apple løftet sløret for deres nye styresystem, iOS11. Især Siri har fået en opdatering – men også mange andre dele af systemet bliver opdateret i iOS11. Der er også en ganske imponerende ny AR (Augmented Reality) funktionalitet som udviklere kan bruge til alle mulige funktioner.

Siri oversætter

Siri har fået en hel bunke nye funktioner. Især er det interessant, at den vil kunne oversætte, så du kan bede den oversætte en sætning fra et sprog til et andet – du kan simpelthen sige sætningen – og Siri gentager så sætningen på det sprog, du har valgt. Smart når du står i udlandet og lige skal spørge hvor den nærmeste pengeautomat er placeret. Samtidig er Siris stemme blevet mere naturlig med Siri i iOS11.

Augmented Reality

Apple er ret vilde med AR – Augmented Reality. Eksempelvis vil spil som Pokemon Go måske få nyt liv med Augmented Reality – og i hvert fald vil vi se mange nye spændende spil der gør brug af den nye teknologi. Basalt set vil du kunne spille spil på dit eget stuegulv – og bevæge dig rundt og se små levende figurer leve deres liv.

Plads til mere video

Godt nyt til jer, der har en iPhone med lidt mindre hukommelse: Den nye iOS komprimerer video bedre, så du vil kunne have dobbelt så meget video på din telefon i forhold til tidligere.

Nyt notificationscenter

Apple har samlet mange af de ting der før var en på en bunke sider der krævede at man swipede imellem dem. Men nu er der altså bedre styr på de mange funktioner, der er samlet i et relativt let overskueligt interface.

Find vej i lufthavnen

Apple Maps bliver klogere i den nye version – blandt andet vil du kunne finde bedre vej i storcentre og – måske endnu mere praktisk – i lufthavne. Der vil være kort over de fleste store lufthavne i verden.

Styr Multiroom højttalere direkte i iOS11

Apple har nu bygget multirum musik styring direkte ind i iOS. På den måde behøver du ikke holde dig til den samme højttalerproducent over hele huset for at få denne funktionalitet. Du vil kunne styre musikken over hele huset fra både din telefon og dit Apple TV.

Ny App Store

iOS11 giver App Store en større overhaling; alt har fået nyt design – blandt andet vil du få mange flere informationer på den enkelte apps sider. Der er også en ny seperat sektion for spil.

iOS11 kommer til efteråret

iOS11 kommer til efteråret – og vil formentlig være klar til lanceringen af den nye iPhone 8. Du kan dog tilmelde dig til den offentlige beta i slutningen af juni og dermed prøve den nye iOS (Hvis du tør – husk, at beta software kan være ustabilt!)

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.