×
Gadgets

Apple lancerer iOS 12

Apples nye styresystem iOS er klar – og der er især godt nyt til dig, der har en ældre enhed.

Her til aften har Apple lanceret iOS 12. Og har du en ”ældre” iPad eller iPhone, kan du virkelig glæde dig, for Apple har virkelig arbejdet med at få de ældre enheder til at fungere bedre. For eksempel vil iOS åbne apps helt op til dobbelt så hurtigt som tidligere, og kameraet vil starte op til 70% hurtigere. Derudover kommer iOS også til iPhone 5S, hvilket betyder at Apple stadig understøtter telefoner, der er fem år gamle, hvilket er nærmest uset i branchen.

Ny app: Measure

Apple insisterer på, at augmented reality bliver det nye sort. I den forbindelse har de også en ny app, der kan måle ting i den ”virkelige” verden. Eksempelvis kan man måle op til nye møbler – eller finde ud af, hvor stor en plakat er. Appen kan selv finde ud af, at der er tale om en rektangel, og måle den. Den kan også måle i 3D hvis du eksempelvis skal måle størrelsen på en kasse.

Siri får en omgang

Udviklere får nu mulighed for at bruge Siri til mere end tidligere – for eksempel kan de implementere en Siri kommando i appen. Men faktisk har Apple også lavet en app, der virker for almindelige brugere: Siri Shortcuts (Siri genveje). Man kan nu selv lave en Siri ”genvej”. Du kan for eksempel lave en hel serie ting der skal ske, når du siger ”Siri, jeg kører hjem nu”. Så tænder Siri for varmen derhjemme, sender en SMS til kæresten og starter din foretrukne playliste til togturen.

Carplay understøtter apps fra andre

Et ønske fra mange brugere af Apple Car Play har været at man eksempelvis kan bruge andre apps end Apples egne – især har mange gerne ville bruge Google Maps i stedet for Apples egen Apple Maps. Det kan man nu med iOS 12.

Grupperede notifikationer

Hvis du er vågnet til en hel stak notifikationer, ved du måske, hvor stressende det kan være at skulle ned igennem en bunke beskeder og notifikationer om alt fra vejr til nyheder. En ny funktion gør, at notifikationer af samme type nu bliver grupperet på din låste skærm når du samler telefonen op.

Styr på ungerne

En ny funktion gør, at du kan sætte begrænsninger for ungernes brug af forskellige apps – men fra din egen iOS enhed. For eksempel kan du vælge, at barnet kun må bruge en time om dagen på at spille – men de må bruge telefonens opkaldsfunktion altid. Du kan i øvrigt også holde styr på dit eget forbrug og sætte begrænsninger for din egen brug af eksempelvis Facebook eller Instagram.

Selfie udgaven af Animoji

Tidligere på året lancerede Samsung en slags selfieudgave af animerede emojis. Med iOS 12 har Apple altså lavet deres udgave, kaldet Memoji. Men i modsætning til Samsungs funktion, laver telefonen ikke en “memoji” baseret på det “rigtige” scan af dig – i stedet bygger du din egen ud fra grafiske egenskaber som du vælger en ad gangen.

Gruppe FaceTime

Det har været ventet i et stykke tid, at Apple ville tilføje muligheden for at bruge FaceTime i en gruppe. Nu kan du ringe til hele 30 på en gang hvis du vil. Det kan være både video og telefoni. Det kræver naturligvis, at alle deltagere har en iOS enhed.

 

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.