×
Gadgets

Apple lover radikalt ny Mac Pro næste år – og en skærm!

I et, for Apple, meget usædvanligt træk, har firmaet udtalt sig om fremtidige planer for et produkt. Det er Mac Pro der næste år kan se frem til en overhaling af de større – det har Apples Marketing chef Paul Schiller annonceret overfor en samling udvalgte journalister. Udover den nye Mac Pro arbejder Apple også på en Pro skærm.

Mac Pro – forsømt og forladt

Flere professionelle har på nettet udtrykt deres misbilligelse af, at Apple ikke har opgraderet deres Mac Pro siden lanceringen helt tilbage i 2013. Mange har derfor forladt Apple platforment helt, eller i stedet investeret i MacBook Pro, der på trods af at være mindre kraftig og med mobilt grafikkort er blevet opdateret flere gange.

Indrømmer (næsten) at designet var en fejl

Mac Pro blev ved lanceringen hyldet for det kompakte ydre og det anderledes design. Desværre har det samtidig vist sig, at det ikke just er de to ting, pro-brugere er allermest vilde med, hvilket Schiller og Apple har erkendt. Den nye Pro vil derfor blive en helt anden type Mac – meget lig de forrige generationer, der var enormt opgraderbare på både diske, hukommelse, grafikkort og udvidelseskort. Den nye Mac skulle altså blive en modulær maskine der vil kunne opgraderes som behov opstår.

Pro skærm var dømt ude

Apple er også vendt på en tallerken når det kommer til skærme. Deres Cinema Display serie var en favorit blandt mange professionelle (og private), men den blev aldrig opgraderet til 4K (eller 5K), og den nåede heller aldrig at understøtte de nye USB- eller Thunderbolt standarder. Men også her er der også godt nyt, for Apple er også på banen med en skærm, der helt sikkert er 4K og USB C/Thunderbolt 3 kompatibel.

Opdatering af nuværende Macs

Udover at fortælle om det nye design har Apple også i dag lanceret en revideret udgave af det eksisterende design – altså en Mac Pro med lidt bedre specifikationer – og især nye og kraftigere grafikkort. Den “billige” Pro får nu et AMD FirePro D500 kort i modsætning til et D300 før, og modellen til 35.999 kr. får to AMD FirePro D700 kort – opgraderet fra D500. Processorerne får også et nøk opad fra fire til seks kerner og fra seks til otte kerner.

Udover opdateringen lover Schiller også, at nye iMacs er på vej – og at de vil henvende sig til et mere “pro” publikum også – hvad det betyder må vi vente at se.

Sikkert er det dog, at Apple ikke har forladt deres Mac serie – heller ikke den professionelle del af den.

<Opdateret> De nye Mac Pro er nu at købe på den danske Apple hjemmeside. Se dem her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.