×
Fremtidens Hjem

Apple og Google går sammen om det intelligente hjem

Apple, Google, Amazon og Zigbee Alliance vil gøre det nemmere for enheder at tale sammen i det digitale hjem.

Godt nyt til os, der gerne vil gøre hjemmet mere intelligent. Umage kræfter som Apple, Google, Amazon og Zigbee Alliance er gået sammen om at skabe en ny, åben standard, der skal gøre det nemt for enheder at tale sammen i det intelligente hjem. Initiativet vejer tungt, idet store spillere som IKEA, Samsung, Signify (Philips Hue) og flere andre også med ind over, takket være deres medlemskab af Zigbee Alliance.

Samarbejdet har fået navnet Connected Home over IP og har som mål at gøre udviklingen nemmere for producenterne, samtidig med at kunderne får produkter, der problemfrit kan tale sammen. Projektet er bygget op omkring en fælles tro på, at enheder til det intelligente hjem skal være sikre, pålidelige og problemfri at bruge, skriver Apple i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen vil gruppen gøre den nye standard til open source og de forventer at bruge bidrag fra markeds-testede smart home-enheder fra både Amazon, Apple, Google, Zigbee Alliancen og andre.

Der er ikke nogen tidsplan på udbredelsen af den nye standard, men den slags kan snildt tage årevis. Derfor er det en fordel, at den nye standard ikke skal afløse, men komplimentere eksisterende teknologi, meddeles det.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.