×
Fremtidens Hjem

I dag åbner Fremtidens Hjem

Nu åbner Danmarks første IoT-hjem, Fremtidens Hjem, hvor alt teknologi kan styres med stemmen og/eller en mobiltelefon.

Du kender det sikkert, du står midt i supermarkedet og kommer pludselig i tvivl om, om der er mere mælk i køleskabet. Du har formentlig også irriteret dig over at opdage, at lyset stadig er tændt i et rum, hvor der ingen er. Måske har du også prøvet at måtte ringe efter låsesmeden, efter du har låst dig ude. Ingen af de tre nævnte scenarier behøver dog længere at være et problem. 

I Vindinge udenfor Roskilde er der for første gang i Danmark bygget et hus, hvor man har samlet alle de nyeste intelligente bolig-, tech- og gadgetløsninger, der findes på markedet, i et hus og sat dem til at ”tale sammen”. Et såkaldt smart home. Huset er opført i et samarbejde mellem iNPUT og husfirmaet eurodan-huse. 

Rent slaraffenland 

De fleste af husets funktioner kan styres med stemmen/telefonen – uanset om man er i huset, hos købmanden eller på ferie i udlandet. Og de kan tale sammen. Det er især det Torben Vognsen, der er stifter og chefredaktør af iNPUT, glæder sig til at vise.

– Dét, at huset vil være fyldt med intelligente gadgets, der kan tale sammen, er det nye her. Det gør, at man populært sagt vil kunne tale med sit hus. Når du kommer hjem, kan du bede Google afspille lige præcis den musik, du gerne vil høre. Musikken følger dig så rundt i huset, når du bevæger dig omkring. Når fjernsynet er slukket, vil det fremstå som en ramme med et billede i. Men vil du se tv, kan du bede Google om at finde en specifik film, mens gardinerne selv kører ned og lyd og lys ændrer sig, som sad du i en biograf, siger han.

TV 2’s gadgeteksepert, David Guldager, der også en del af projektet, supplerer:

– Det kan også være garageporten der åbner automatisk, når du kommer hjem, fordi den genkender din bil. Det intelligente køleskab, som du, via din smartphone, vil kunne kigge direkte ind i, når du står i supermarkedet. Kommer dine børn hjem uden nøgle, mens du er på arbejde, så vil du kunne åbne hoveddøren via din telefon, mens du sidder på din arbejdsplads. Selv ting som gardiner, alarmer, lys og strøm – ja, selv toilettet, ville kunne styres via din stemme eller telefon, siger han.

Fremtidens Hjem åbner den 10. oktober. Efter den officielle åbning vil huset fungere som almindeligt udstillingshus for eurodan-huse, hvor der hver søndag vil være åbent hus. Her vil interesserede kunne komme og se huset og forhåbentlig finde inspiration. Du kan finde mere information om Fremtidens Hjem på den officielle hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.