fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Ny app sladrer, når dine intelligente højttalere lytter med

Forskere fra Princeton har bygget et gratis program, der sporer de data der sendes fra dine smarte enheder som højttalere og fladskærme.

Intelligente højttalere og digitale assistenter holder øje med os. Nu kan vi også holde øje med dem. For at give et overblik over hvor meget personlig information der sendes til producenterne af intelligente enheder, har en gruppe forskere fra Princeton University bygget et værktøj, der tracker alle de data som Echo Dot, Google Home og andre intelligente enheder sender ud af dit netværk.

Programmet, der hedder Princeton IoT Inspector, benytter en kendt hackerteknik der hedder ARP spoofing til at holde øje med dataene, fortæller holdet på en hjemmeside, hvor man kan hente programmet. Teknikken gør dert muligt for programmet at opsnappe al aktiviteten på wifi-netværket, så den kan se hvilke data der sendes til hvem. Eksempelvis kan programmet tracke hvilke tv-netværk og annoncevirksomheder der får at vide, hvad du ser på et smart-tv. Eller hvor meget data der sendes fra dine intelligente højttalere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke nogen hemmelighed, at dine data er mange penge værd – og at de sælges til tredjepart. Men præcis i hvilket omfang de intelligente enheder høster data fra din hverdag er endnu ukendt. Men det kan Princeton IoT Inspector være med til at lave om på.

Programmet findes i skrivende stund kun til Mac-computere, men ifølge hjemmesiden er der Windows- og Linux-versioner under udvikling. Programmet er gratis. 

Back to top button