×
Fremtidens Hjem

Intelligente LED-pærer kan sende dine personlige data til Kina

Internetopkoblede LED-pærer og andre IoT-enheder kan fodre fremmede lande med følsomme data, advarer sikkerhedsfirma.

Det amerikanske sikkerhedsfirma Dark Cubed advarer nu om, at Internet of Things-enheder generelt og opkoblede LED-pærer i særdeleshed kan udgøre en potentiel sikkerhedsrisiko. Firmaet hævder at have testet adskillige Internet of Things-enheder, der kan købes i større amerikanske elektronikkæder, såsom Wallmart, Amazon og Best Buy. Og selv om pærerne i sig selv ikke udgør nogen risiko, så gør den platform og den app, som pærerne bruger, advarer firmaet.

Ifølge Dark Cube kan bare det at dæmpe lyset sende lokationsdata til ukendte modtagere.

“Det overraskende var, at nogle af disse enheder, såsom IoT-lyspæren, var så usikre, at det overskred grænsen for hvad der kan betegnes som en fejltagelse,” skriver firmaet ifølge CNet.

“Omfanget af direkte kommunikationen eller relationer til Kina ved disse produkter er chokerende, og det udgør reelt set en national sikkerhedstrussel,” advarer firmet videre.

Dark Cubed har dog kun testet ni forskellige enheder fra relativt ukendte producenter. De testede blandt andet IoT-enheder fra iHome, Merkury og TP-Link. Firmaet understreger at ikke alle medfølgende apps er usikre, men påpeger, at det er svært for den almindelige forbruger at vurdere hvilke der er sikre – og hvilke der ikke er.

Læren er nok primært, at man skal være opmærksomme på hvilke tredjeparts-apps, man bruger sammen med sine IoT-enheder.

Hele rapporten kan læses her: The State of IoT Security (PDF).


Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.