Gadgets

Apple opgiver at lave AirPower-opladeren

Apple kaster håndklædet i ringen: Opgiver at lave den lovede AirPower trådløse oplader. Det melder firmaet fredag aften dansk tid.

Der kommer alligevel ikke nogen AirPower-oplader fra Apple. Firmaet har her til aften, dansk tid, højst overraskende meldt ud at de opgiver at lave den trådløse oplader:

“Efter meget anstrengelse har vi konkluderet, at AirPower ikke vil nå vores høje standarder og vi har annuleret projektet. Vi undskylder over for de kunder, der glædede sig til denne lancering. Vi fortsætter med at tro, at fremtiden er trådløs og er forpligtet til at skubbe den trådløse oplevelse fremad”.

Sådan siger en af Apples topchefer, Dan Riccio, til en række medier fredag aften.

Problembarn

Lige siden Apple annoncerede AirPower-opladeren for 19 måneder siden, har den voldt problemer. En af årsagerne kan være, at Apple simpelthen har lovet os et alt for avanceret produkt. I forhold til konkurrerende produkter, så lovede Apples Phil Schiller på scenen dengang i september 2017, at AirPower ville kunne oplade tre enheder på en gang og at de kunne placeres hvor som helst på opladeren – og at opladeren ville kunne kende forskel på enhederne.

Phil Schiller giver et smugkig på AirPower i september 2017.

Ikke alene vil den vide, om der lå iPhone, Apple watch eller AirPods på pladen, den skulle også lade enhederne kommunikere med hinanden, så ladestatus altid blev vist på iPhone-skærmen.

Løsningen kræver ret avancerede kredsløb og adskillige oplader-sensorer i forskellige størrelser. AirPower vil også være udrustet med en Apple-chip med en integreret mini-udgave af iOS-styresystemet til styring af opladning og parring af enheder.

Vedvarende rygter – og et lækket billede fra Apples hjemmeside – hævdede at AirPower var lige om hjørnet. Men sådan skulle det altså ikke være.

Apple har tre produkter, der kan oplades trådløst, nemlig (nyere udgaver af) iPhone, Apple Watch og hovedtelefonerne AirPods, der netop er blevet udgivet i en trådløs udgave. Både iPhone og AirPods kan oplades på alle QI-kompatible opladere mens Apple Watch har sin egen opladerstandard.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.