TeknologiTophistorie

Apple overgiver sig til hollandske dating-apps

Apple har nu åbnet så hollandske dating-apps kan omgå App Store-betaling. Men de har samtidig anket sagen til de hollandske myndigheder.

Apple vil overholde en hollandsk afgørelse om at tillade tredjeparts betalingsmuligheder for dating-apps, fortæller Bloomberg. Det er første gang virksomheden tillader eksterne betalinger i App Store-apps.

Lørdag, dansk tid, oplyste Apple at de har gjort det muligt for dating-apps – og udelukkende dating-apps i Holland – at omgå App Store betalingsystemet og de mellem 15 og 30 procents “Apple Skat”. Ændringen vil give udviklerne mulighed for at sende brugere til internettet for at gennemføre transaktioner.

I en meddelelse til udviklere fortæller Apple, at de har introduceret to nye såkaldte “entitlements” som vil lade udviklere tilføje tredjeparts betalingsprocessorer til dating-apps i Holland. Udviklere kan enten henvise kunder til et websted for at gennemføre deres køb eller tilføje en tredjeparts betalingstjeneste i app’en.

Men hvis udviklere vælger at omgå Apples betalingstjeneste til fordel for et alternativ, siger Apple, at selskabet ikke vil være i stand til at hjælpe brugere med refusioner, abonnementsadministration eller andre betalingsproblemer.

Forsøger benspænd

Apple har dog indført et seriøst benspænd. Enhver udvikler, der ønsker at tilføje alternative betalingsmuligheder, bliver nødt til at oprette en separat version af dating-appen, der kun er tilgængelig i Holland. Samtidig vil Apple ikke lade udviklerne slippe helt for at betale:

“Dating-apps, der er tildelt en ret til at linke ud eller bruge en tredjeparts betalingsudbyder i app’en, vil betale Apple en kommission på transaktioner. Mere information om alle aspekter af rettighederne vil være tilgængelig snart,” skriver Apple.

Apple har også besluttet at anke den oprindelige afgørelse fra de hollandske forbrugermyndigheder, ACM.

“Fordi vi ikke mener disse tiltag er i brugernes bedste interesse, har vi appelleret ACM’s afgørelse til en højere instans. Vi er bekymrede for at ændringerne kan kompromittere brugeroplevelsen og skabe nye trusler mod brugernes privatliv og datasikkerhed,” skriver Apple.

I tråd med amerikansk dom

De hollandske forbrugermyndigheder, ACM, traf afgørelsen i slutningen af december. De gav Apple en frist på to måneder til at få ændret betingelserne.

Den hollandske myndigheds beslutning falder helt i tråd med en amerikansk dom, der faldt tidligere i år i Epic Games-sagen. Her besluttede dommer Yvonne Rogers, at Apple ikke længere måtte forbyde udviklere at omdirigere brugere til tredjeparts betalingssystemer. Den afgørelse er dog blevet anket af Apple, der derfor kan fortsætte sin praksis indtil sagen er endeligt afgjort – og det kan snildt tage adskillige år.

Der er ikke nogen forklaring på, hvorfor det lige er dating-apps, der skal fritages for at benytte Apples betalingsystem. Men det skyldes sandsynligvis at en af disse har kørt en prøvesag i Holland.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.