×
TeknologiTophistorie

Apple vinder igen – kan fortsat opkræve ‘App Store-skat’

Den forhadte App Store-skat består. Til gengæld skal Apple give udviklere lov til at linke til betalingsløsninger udenfor App Store.

Apple har igen vundet en juridisk kamp omkring den forhadte App Store-skat, der betyder, at udviklere skal aflevere et beløb til Apple for at sælge apps i App Store.

Baggrunden for striden er, at Apple smed Epic-spillet Fortnite ud af App Store, da spiludvikleren omgik betalingsmodellen i App Store, for at slippe for App Store-skatten. Apple får, som udgangspunkt, 30 procent af alle køb i App Store.

I december 2021 afgjorde en appeldomstol i USA, at Apple faktisk var berettiget til at opkræve “skatten”. Både Apple og Epic ankede dog, og mandag kom en ny kendelse i højere instans. Resultatet var endnu en gang til fordel for Apple, som altså fortsat kan bevare sine regler for App Store. Inklusive “App Store-skat”. Det skriver The Verge.

Apple-talsmand Marni Goldberg har forsynet mediet med følgende erklæring:

“Dagens afgørelse bekræfter Apples rungende sejr i denne sag, hvor ni ud af 10 krav er blevet afgjort til Apples fordel. For anden gang på to år har en føderal domstol afgjort, at Apple overholder antitrustlovgivningen på stats- og føderalt niveau.”

Det er dog ikke ren lykke for Apple. Den nye dom slår nemlig fast, at Apple ikke længere kan forhindre app-udviklere, som Epic, i at promovere alternative betaligssteder, hvor brugerne kan købe digital valuta – og dermed omgå Apples regler.

I et tweet glæder Epic-CEO Tim Sweeney sig over, at der nu åbnes op for at undgå App Store-skatten.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.