fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Apple stifter klimafond, der skal bekæmpe CO2

Apple har puttet 1,2 mia. kroner i en klimafond, der årligt skal fjerne mindst en million ton CO2 fra atmosfæren.

Sammen med investeringsbanken Goldmann Sachs og miljøorganisationen Conservation International, har Apple lanceret en milliardstor klimafond, der skal fjerne mindst en million tons CO2 fra atmosfæren hvert eneste år. Det svarer til den mængde brændstof, der bruges af over 200.000 personbiler, fortæller Apple i en pressemeddelelse.

Fonden, der er døbt Restore Fund, har fået 200 millioner dollars, svarende til 1,2 milliarder kroner. Penge, der blandt andet skal bruges til at investere i skovbrugsprojekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Naturen giver nogle af de bedste værktøjer til at fjerne kulstof fra atmosfæren. Skove, vådområder og græsarealer trækker kulstof ud af atmosfæren og lagrer det permanent i deres jord, rødder og grene, siger Lisa Jackson, Apples Vice President for Environment, Policy and Social Initiatives.

– Ved at oprette en fond, der både giver et økonomisk afkast såvel som reelle og målbare kulstofpåvirkninger, sigter vi efter at skabe større forandringer i fremtiden – idet vi opmuntrer til at investere i kulstofbortskaffelse overalt i verden.

Fonden er, ifølge Apple, en del af deres overordnede mål om at blive fuldstændigt CO2-neutral i hele virksomhedens værdikæde inden 2030. Produkter og forsyningskæden skal eliminere 75 procent af Apples kulstofudledning, mens Restore Fund skal stå for de resterende 25 procent. Det skal gøres ved at plante træer, der kan optage CO2.

Træer absorberer kulstof, når de vokser, og forskere vurderer, at tropiske skove indeholder mere CO2, end menneskeheden har udsendt i løbet af de seneste 30 år ved at forbrænde kul, olie og naturgas, på trods af en konstant skovrydning. 

Med henblik på at sikre, at kulstoffet i skovene bliver kvantificeret nøjagtigt og bortskaffet permanent fra atmosfæren, vil Restore Fund anvende solide internationale standarder, der er udviklet af anerkendte organisationer som Verra – Det Mellemstatslige Panel for Klimaændringer – og FN’s klimakonvention. Den vil desuden prioritere investeringer i bæredygtige skove, der forbedrer biodiversiteten, oplyses det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Conservation International er en medinvestor i fonden, og den sikrer, at projekterne lever op til strenge miljømæssige og sociale standarder. Goldman Sachs administrerer fonden.

Siden 2017 er 100 procent af de nye træfibre, der bruges i Apples emballage, kommet fra ansvarlige kilder – den samme slags bæredygtige skove, som Restore Fund har til hensigt at investere i. Apple har som mål en dag udelukkende at fremstille produkter af genbrugte eller vedvarende materialer. 

Apples nyeste iPhone 12-serie leveres til kunder i emballage, der består af 93 procent fiberbaserede materialer. Dette omfatter det fiberbaserede skærmcover, der beskytter displayet og for første gang har erstattet den almindelige plastikfilm, fortæller Apple.

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Back to top button