fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Apple straffes med millionbøde for at gøre iPhone langsommere

Apple må betale 185 millioner til det franske tilsyn for konkurrence og svindel, for at gøre iPhone langsommere via softwareopdatering.

Det vakte stort postyr, da Apple i slutningen af 2017 indrømmede, at de bevidst gjorde ældre iPhone langsommere. Processorhastigheden blev sat ned for at spare på batteriet. Apple glemte bare at informere brugerne om det først.

Det fik i starten af 2018 franske anklagerne til at åbne en sag mod Apple – og nu er der indgået forlig i form af en bøde på 25 millioner euro, omkring 185 millioner danske kroner. Med bøden undgår Apple en offentlig retssag, skriver Ritzau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Det her er en historisk sejr imod en praksis om at sende ting i skraldespanden – både for kunder og miljøet, siger stifterne af Stop Planlagt Forældelse, Laetitia Vasseur og Samuel Sauvage, ifølge nyhedstjenesten.

Det var organisationen Stop Planlagt Forældelse, der opfordrede til sagen mod Apple.

Efter at sagen kom frem gik Apple ud med en offentlig undskyldning og sænkede samtidig prisen på nye batterier. Desuden opdaterede Apple iOS-styresystemet, så brugerne selv kunne bestemme, om de ville have hurtig processor og kort batterilevetid eller omvendt.

Back to top button