×
GamingTophistorie

Åben krig: Google og Apple fjerner Fortnite

Der er udbrudt åben krig mellem Google, Apple og Epic. Fortnite er væk fra både App Store og Play Store. Epic svarer igen med sagsanlæg.

Det umådeligt populære battle-royale-spil Fortnite kan ikke længere hentes på hverken iOS eller Android-enheder. Spillet er simpelthen fjernet fra både Apples App Store og Google Play Store. Stridens kerne er, naturligvis, penge. Epic, der står bag Fortnite, gav i en nylig opdatering gamerne mulighed for at omgå betalingssystemet i App Store – og det vil Google og Apple ikke finde sig i. Derfor er spillet nu væk og Epic gør klar til at prøve sagen i retten.

Det er endnu et slag mod betalingspolitiken i de to populære app-butikker. Både Google og Apple kræver som udgangspunkt 30 procent af alt det, der sælges gennem butikkerne og det er mange udviklere, forståeligt nok, utilfredse med. Således også Epic, der gav gamerne mulighed for at købe direkte gennem Fortnite i stedet.

Epic er langt fra alene i kampen. I marts sidste startede Spotify-grundlæggeren Daniel Ek en offentlig diskussion om emnet, der fik Margrethe Vestager til at beslutte, at EU skal kigge nærmere på Apples App Store. Og så sent som i sidste uge kom det frem, at årsagen til at hverken Google Stadia, Nvidias GeForce Now og Microsoft kommende xCloud-spilletjeneste er at finde i App Store er fordi Apple ikke vil lukke dem ind.

Også i hjemlandet USA går der diskussioner om, at Apple og App Store skal skilles ad i to selvstændige enheder. Det sker under kampagnen Break Up Big Tech.

Noget tyder på, at det ikke er tilfældig timing fra Epics side. Ud over at diskussionen om butiksprocenterne er oppe, så har selskabet allerede forbedrede og samlet dokumenter til en retssag – dem kan du læse her – og yderligere har de produceret en video, hvor den berømte 1984-reklamevideo vendes mod Apple selv. Den kan du se her:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.