×
GuidesTophistorie

Guide: Hvilket Apple Watch skal du vælge?

Med Apple Watch Series 6 og SE lanceringen er der nu tre modeller af Apple Watch at vælge imellem. Vi guider dig, så du finder det, der passer bedst til dig.

Apple har netop lanceret to nye versioner af Apple Watch: Series 6 (Som vi har anmeldt her) og LE. Samtidig beholder de Series 3 (Som vi anmeldte tilbage i 2017) på gaden som det billigste alternativ til de to nye ure. Men hvilket ur skal du vælge? I denne guide vil vi sammenligne de tre ure og forhåbentlig give dig lidt bedre indsigt i, hvor pengene er bedst brugt for dig.

Skal det overhovedet være Apple Watch?

Som med alt andet, man skal investere i, er det vigtigste at kigge på dit behov: Har du overhovedet brug for et Apple Watch? Hvis dit primære mål eksempelvis bare er at måle hvor mange skridt du tager, findes der mange billigere alternativer i gode fitnesstrackere. Hvis du er triatlet vil Apple Watch måske heller ikke være det rigtige værktøj til dig, for du vil kunne få meget mere avancerede målinger med eksempelvis et Garmin ur.

Men hvis du har en iPhone (og det SKAL du have) og er på jagt efter et ur, du virkelig kan personliggøre og tilpasse, der har masser af urremme og et enormt udbud af apps, så er Apple Watch nok det rigtige valg.

Hvis prisen er afgørende

Den største forskel på de tre ure i Apples opdaterede line-up er prisen. Apple Watch Series 6 koster fra 3.299 kr. hos Apple selv, hvorimod det nye SE koster 1.000 kr. mindre – det kommer til at stå dig i 2.299 kr. og opad. Billigst er naturligvis det efterhånden halvgamle Apple Watch Series 3, der er nede i 1.699 kr. Alle tre ure kan nogle gange findes billigere hos prissammenligningstjenester, men avancen på Apples produkter er så lille, at der sjældent er meget at spare ved at shoppe rundt. I øvrigt kan du få indgraveret ord eller symboler hos Apple, hvis du skulle have den slags lyster.

Series 6 VS Series 3

Series 6 er altså næsten dobbelt så dyrt som et series 3. Men hvad får du så for de penge? Vi har samlet de vigtigste forskelle i denne lille oversigt:

Apple Watch Series 6Apple Watch Series 3
Størrelser40 eller 44 mm38 eller 42 mm
ForbindelseCellular og GPSKun GPS
Altid tændt skærmJaNej
EKG AppJaNej
ProcessorS6 SOCS3 SOC
Iltniveau målingJaNej
MaterialerAlu (5 farver), stål (3 farver),
titanium (to farver), Nike og Hermès
Kun aluminium (to farver)
Ultra Wide BandJa, U1 chipNej
BluetoothVersion 5.0Version 4.0

Som du kan se findes Series 3 ikke længere i versionen med LTE indbygget – den kan dog findes hos teleoperatørerne – eksempelvis har Telia den her til 2.484 kr.). Du får altså den allermest skrabede udgave af uret, til gengæld til en – for Apple Watch – ganske fornuftig pris. Series 3 har faktisk pulsmåling, men appen til at lave et EKG findes til gengæld ikke på uret.

Da Series 3 kom på gaden kom det i et utal af versioner – både ægte guld og keramik var med på listen. I dag er valgmulighederne helt nede på to: Aluminium i sort eller sølv.

Der er til gengæld et hav af muligheder med Series 6, der kommer flere farver – blandt andet den nye blå og den nye Product Red.

Skærmen er væsentlig mindre end på Series 6, og kanten rundt om skærmen til gengæld en del større – samtidig med at uret er tykkere. Series 3 er dermed et noget mere klodset ur at se på. Derudover tænder skærmen først når du holder uret op – hvilket kan være en meget lille ting for nogen – og en meget stor ting for andre.

Ultra Wide Band chippen U1 har indtil videre ikke den store betydning, men den får det måske om ganske kort tid, når Apple ventes at lancere deres AirTags – små dimser du kan sætte på dine nøgler eller andre ting, du helst vil kunne finde igen (hunden?). Med Series 6 vil du kunne finde dine AirTags – men det vil Series 3 ikke være i stand til. Der kan også komme andre fordele med U1 chippen – og generelt er den en del af det, der gør Series 6 væsentlig mere fremtidssikret end Series 3.

Skal vi konkludere, så er der himmelvid forskel på Series 3 og Series 6. Alt fra hastighed til skærm over funktionalitet og design er bedre på Series 6. Til gengæld sparer du hele 1.600 kr. ved at vælge det billigste ur. Er det det værd? Nej. For med SE får du utroligt meget mere for relativt få penge – så lad os sammenligne…

Series 3 VS SE

Sammenligner vi i stedet Apples to “billigste” ure, så ændrer historien sig en lille smule. Men – lad os være ærlige – slet ikke nok til, at vi kan anbefale Series 3 over SE. Prisforskellen er nede i 600 kr., hvilket må siges at være en ganske lille forskel, når man alligevel ER ude og investere i smartwatch.

Men lad os starte med at se på den direkte sammenligning:

Apple Watch SEApple Watch Series 3
Størrelser40 eller 44 mm38 eller 42 mm
ForbindelseLTE og GPSKun GPS
Altid tændt skærmNejNej
EKG AppNejNej
ProcessorS5 SOCS3 SOC
Iltniveau målingNejNej
MaterialerAlu (3 farver), NikeKun aluminium (to farver)
Ultra Wide BandNejNej
BluetoothVersion 5.0Version 4.0

Som du kan se er forskellene måske ikke helt så tydelige som på Series 6 VS Series 3. Ikke desto mindre er der to ganske betragtelige forskelle: Skærmen er betydeligt større og bedre på SE end på Series 3. Det er også muligt at få LTE, altså 4G forbindelse, så du slipper for at have din telefon med på løbeturen. Og så er S5 chippen betydeligt hurtigere end S3 chippen. Du får også et par ekstra farvevalg og mulighed for at vælge et Nike edition ur.

Der er ingen EKG app på nogle af urene fordi de simpelthen ikke har EKG måler i kronen – ikke desto mindre kan de begge måle puls, så du vil fint kunne bruge dem begge som træningsure.

Med en forskel på 600 kr. Giver det simpelthen ikke mening at spare så relativt lidt ved at købe Series 3 over LE – med mindre du virkelig tæller hver enkelt krone.

Der er til gengæld flere penge at spare, hvis valget står imellem de to dyreste ure, for her er forskellen 1000 kr., og forskellene er en smule mindre når man sammenligner…

Series 6 VS SE

Prisen på Series 6 er den “normale” Apple Watch pris på 3.299 kr. for 40mm udgaven i aluminium. Den tilsvarende størrelse i SE koster 2.299 kr. i aluminium. De 1000 kr. betyder dog, at der er en hel del forskelle i hardwaren på de to ure:

Apple Watch Series 6Apple Watch SE
Størrelser40 eller 44 mm40 eller 44 mm
ForbindelseCellular og GPSCellular og GPS
Altid tændt skærmJaNej
EKG AppJaNej
ProcessorS6 SOCS5 SOC
Iltniveau målingJaNej
MaterialerAlu (5 farver), stål (3 farver),
titanium (to farver), Nike og Hermès
Kun aluminium (tre farver)
Ultra Wide BandJa, U1 chipNej
BluetoothVersion 5.0Version 5.0

De mest basale egenskaber er de samme imellem de to ure: Størrelsen, designet og skærmens størrelse og kvalitet. Du vil altså stort set ikke kunne se forskel på de to bortset fra, at SE ikke har “always on” skærm der viser urskiven også når du ikke holder uret op. Du får dog flere muligheder med SE i forhold til materialevalg, så er du på jagt efter et rigtigt dyrt Apple Watch, så skal du naturligvis udelukkende kigge på Series 6.

Til gengæld er der betydelig forskel på indmaden. S6 processoren skulle, ifølge Apple, være ca. 20% hurtigere end S5. Ikke at det i realiteten betyder utroligt meget, (som vi også skriver i vores anmeldelse af Series 6). Du får dog heller EKG måling eller måling af iltmætning med SE, så hvis de ting er vigtige, er der ikke meget valg – så skal du hoste op med de 3.299 kr. for Series 6. U1 chippen er heller ikke at finde i SE, så hvis du påtænker at købe AirTags når de engang kommer, vil Series 6 også her være et bedre valg.

Hvilket Apple Watch skal jeg vælge?

Nu kender du nogenlunde forskellene på de tre modeller. Men du er stadig i tvivl? Lad os skære det ud i pap:

Kun hvis prisen er 100% afgørende skal du vælge Series 3. Der er simpelthen for mange kompromisser i forhold til skærmstørrelse og design til, at det giver mening at spare 600 kr. – og du har også et meget begrænset udvalg af farver/materialer og ingen mulighed for LTE. Series 3 er altså til dem, der vil have et basalt ur uden så meget ekstra guf.

Hvis du har brug for et godt ur, der ikke koster alt for meget er SE faktisk en udmærket mulighed. Bevares, du mangler det helt fancy krymmel fra Series 6, såsom U1 chippen og måling af iltmætning i blodet. Men på de basale parametre får du et rigtigt godt ur med en god skærm, et pænt design og et par valmuligheder i forhold til stilen.

Ikke desto mindre vil vores anbefaling være, at du går efter Series 6 hvis du har råd til det. Uret ser pænere ud fordi det ikke bare er en “død” sort klods på din arm når du ikke lige holder det op, hastigheden er bedre (selv om det mere er fremtidssikring end noget du egentlig har brug for nu) og U1 chippen kan også blive vigtig på sigt. Samtidig har uret mulighed for at holde bedre øje med din sundhed fordi det både kan lave EKG’er og måle iltmætning. (Det sidste kan eksempelvis blive interessant i forhold til den for tiden så “populære” Corona virus.)

Så valget kommer i sidste ende ned til dette: Hvor mange penge vil du bruge, og – som altid – hvad er dit behov. I hvert fald håber vi, at du nu er klædt lidt bedre på til at investere i et nyt Apple Watch. Happy shopping!

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.