×
AnmeldelseTophistorieWearables

Anmeldelse: Apple Watch Series 6

Meget bedre batterilevetid, iltmåling og hurtigere opladning er de vigtigste opdateringer på det nye Apple Watch Series 6

Apple har et travlt efterår, og selv om der ikke var iPhone på tapetet da Apple lancerede Apple Watch Series 6 og ny iPad og iPad Air, så var det tydeligt, at det var det nye Apple Watch der løb med opmærksomheden. I første omgang undrede det mig lidt, for egentlig synes jeg ikke, den nye udgave af uret var noget kvantespring – samme design – men bare nogle få, nye funktioner. Efter at have prøvet det må jeg dog sige, at det er en udmærket opgradering på nogle af de vigtigste områder, og det har fjernet en af de største anker jeg havde imod Series 5.

Samme design – lidt bedre skærm

Designet er fuldstændigt det samme som forrige generation; både størrelse og vægt er det samme, og den største ændring er, at der nu er blevet plads til farver i sortimentet. En mørk blå, og en Product Red.

Der er ikke meget forskel at se på Series 5 og Series 6 – på overfladen er de næsten ens.
(Series 6 til højre)

Jeg har fået den mørkeblå til test, og jeg må indrømme, at det ser ganske glimrende ud. Finishen er, som altid når det gælder Apple produkter, helt i top. Kombineret med et sportsarmbånd fungerer det virkelig fint.

Skærmen er samme størrelse som den har været de seneste to generationer, og det er for så vidt fint nok – det er svært at gøre den meget større uden at selve uret også bliver meget større. Til gengæld er der skruet en del op for lysstyrken på den, især når den er i den “passive” mode, hvor man ikke har løftet uret op og kigger på det. Apple siger, at lysstyrken er ca. 2,5 gange højere, og det skal nok passe. Jeg havde uret på under en træning i motionscentret, og det var imponerende let at se, hvad der foregik – også når uret ikke direkte var aktivt.

Apple Watch Series 6′ supertrick: iltmåling af dit blod

Okay, det skal siges at Apple absolut ikke kom først med iltmåling af blodet på brugeren – alligevel er det altså det, Apple selv slår på som den største feature på Apple Watch Series 6.

Egentlig fungerer konceptet ganske udmærket – eller, det gør det i hvert fald når jeg sidder helt stille med armen i skødet eller på et bord. For bevæger man sig bare en smule, sidder remmen lidt løst eller er der bare skyggen af en forhindring – ja, så mislykkedes aflæsningen. Det er heller ikke unikt for Apple Watch – det er faktisk meget normalt for wearables der kan iltmålings-tricket, men det er stadig irriterende. Nu har jeg desværre ikke adgang til proffesionelt udstyr så jeg kan tjekke, om målingerne er præcise, men jeg har fået målinger på alt fra 95 til 99% hen over to dage. Dermed kan jeg konkludere, at min iltmætning generelt er ganske fin.

Ekstra hastighed – der ikke er vigtig

Apple siger, at deres nye S6 chip er 20% hurtigere end den chip der var hjernen i Series 5. Men helt ærligt – det er ligemeget. Serie 5 er absolut hurtigt nok til stort set alt. Jeg ser dog en fordel i, at Series 6 så har kræfterne til at kunne afvikle fremtidige apps som måtte komme i opdateringer.

Bedre batterilevetid – ja tak!

Et af mine største problemer med Apple Watch… Nej, DET største problem med Apple Watch… Er batterilevetiden. Ofte holdt uret kun batteri i ca. et døgn – så det SKULLE lades om natten for at være klar. Selv om der kom søvnmåling i den seneste version af Watch OS er det altså ikke superfedt på de “ældre” ure af den simple grund, at hvis man sov med uret på blev man mødt med en “lavt batteri” besked dagen efter.

Selv efter en aften og en nat på håndleddet er batteriet kun gået ca. 11% ned på Series 6.

Med Apple Watch Series 6 er der helt andre boller på suppen. Først og fremmest lader det væsentligt hurtigere. Apple siger selv 40% hurtigere end Series 5. Det tror jeg på, og faktisk var Series 6 ladet op til 100% på lige over en time fra 19%. Series 5 satte jeg til samme lader – der gik næsten halvanden time fra 21% til 100%. Så med andre ord bliver det betydeligt lettere lige at få lidt ekstra strøm på uret hvis man gerne vil have lidt ekstra på til natten.

Generelt er batterilevetiden betydeligt bedre – jeg vil sige at jeg vurderer uret til at have fået omkring 50% mere at gøre med i dagligt brug. Selv efter en løbetur og musikafspilning kunne jeg få to hele dage og en nats brug ud af uret. Det er stadig ikke helt på niveau med de allerbedste på batterilevetid, men når man tager hele pakken i betragtning er det noget af det bedste, du kan få på de mest avancerede smartwatches.

WatchOS 7 – også en evolution frem for en revolution

Ligesom urene udvikler softwaren på Apple Watch sig heller ikke i ryk, men nærmere i en langsom, glidende udvikling. Der kommer nye funktioner til, og menuerne bliver raffineret, men du skal ikke forvente, at Watch OS 7 er voldsomt meget anderledes fra Watch OS 6. I øvrigt kan du selvfølgelig ikke bare bruge 7 på de nye ure, men også det ur, du allerede har.

Watch OS 7 får en ny, og virkelig interessant feature senere på året; Apple Fitness. Den ville jeg gerne skrive rigtigt meget om – men den bliver ikke lanceret i Danmark, så det giver ikke meget mening.

Ud over det er søvnovervågningen nok den mest interessante feature – du kan læse lidt mere om den og i øvrigt også iOS 14 i vores guide her.

U1 og 5GHz

Apple har fået plads til et par ekstra trådløse funktioner som dog ikke umiddelbart er til at se. Først og fremmest er der blevet plads til 5GHz wifi, hvilket betyder at der kan blive frigivet noget kapacitet på dit netværk, hvor der ofte er ganske overfyldt på 2,4GHz båndet, som er det andet bånd (der selvfølgelig stadig understøttes af Apple Watch). Derudover er der også kommet en helt ny chip til: U1. Chippen er en såkaldt ultra wideband chip, der eksempelvis skal bruges til de kommende AirTags eller til at låse bilen op med Apples kommende bilnøgle funktionalitet. På den måde er Apple Watch Series 6 altså lidt mere fremtidssikret end de foregående generationer.

Hvem skal opgradere?

Hvis du har et Apple Watch Series 5 – eller for den sags skyld 4 – er det svært at argumentere for, at du skal spendere på at opgradere til 6’eren med mindre du virkelig har brug for iltmåling af dit blod. Der er selvfølgelig den udmærkede opgradering af batterilevetiden der betyder en del, og som for nogen også vil være argument nok, men hvis du har et Apple Watch Series 3 synes jeg absolut, det er værd at kigge på det nye Series 6.

Apple Watch Series 6

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: Fra 3.299 kr.

Apple Watch bliver endnu engang en smule bedre, og vil formentligt storsælge som aldrig før. Især batterilevetid og opladning betyder rigtigt meget for oplevelsen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.