×
Elbiler

Audi e-tron Q4 kan blive rigtigt “billig”

Audi har afsløret den amerikanske pris på den kommende e-tron Q4 - og det lover godt for den danske pris

Alt er relativt når man taler bilpriser, men en elektrisk SUV med fire ringe på er i hvert fald sjældent det, man normalt vil kalde “billig”. Ikke desto mindre ser den kommende e-tron Q4 ud til at få en pris, der vil være mere end almindeligt konkurrencedygtig. Med lidt held vil den endda starte under 450.000 danske kroner, baseret på de amerikanske priser som er afsløret af Car and Driver.

45.000$

Nu skal man selvfølgelig være forsigtig med at spå for meget om prissætning på produkter der ikke er lanceret i Danmark, men hvis vi alligevel lige sammenligner med andre biler der kører både i USA og Danmark, så koster eksempelvis Teslas Model 3 Long Range lige under 43.000$, og det bliver i danske kroner til 450.000 kr. Dermed er det realistisk, at hvis prisen på e-tron Q4 holder i dollars, kan vi også forvente en nogenlunde tilsvarende pris i Danmark, hvilket for Audi vil være ganske rimeligt.

Ny platform giver bedre ydelse

e-tron Q4 er baseret på den helt nye platform VW MEB, der er en fælles platform for hele Volkswagen koncernen. Det burde betyde en bedre ydelse og længere rækkevidde – især når man sammenligner med Audi’s nuværende e-tron serie (Du kan læse vores anmeldelse her.) Designet på e-tron Q4 er dog, udseendemæssigt, ret tæt på dens andre e-tron brødre. Men prisen bliver altså en hel del lavere, ser det ud til. Bilen får en 82kWh, hvilket betyder en rækkevidde på ca. 450 km. Den bliver ca. samme størrelse som Teslas Model Y, som forventes at være nærmeste konkurrent.

Der er endnu ikke noget nyt om, hvornår bilen rammer det danske marked, men Audi forventer bilen ude i løbet af 2021.

Audi har tidligere frigivet disse billeder af e-tron Q4:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.